Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Υγειονομικοί / Στον δρόμο για τις οφειλόμενες εφημερίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγειονομικοί / Στον δρόμο για τις οφειλόμενες εφημερίες

νοσοκομείο γιατροί υγειονομικοί
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Απλήρωτες μένουν οι οφειλές των τελευταίων τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυχτερινών, αργιών, εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού. Υπό την πίεση των συνδικαλιστικών φορέων, η Μίνα Γκάγκα δεσμεύτηκε χθες ότι οι αμοιβές για τις τακτικές εφημερίες αναμένεται να καταβληθούν άμεσα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, πρόθεση του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή τα μέσα της επόμενης να έχουν καταβληθεί τα ποσά.

Σήμερα οι υγειονομικοί θα κατέβουν ξανά στον δρόμο, στο πλαίσιο πανελλαδικής πανυγειονομικής κινητοποίησης, με 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, στάση εργασίας από τις 8 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στην Αττική, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 9 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Τα αιτήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

* Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.

* Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσαν να αναρτηθούν στην ΕΑΠ τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυχτερινών, αργιών, εφημεριών του υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να πληρωθούν στο τέλος του μήνα Ιουνίου, έστω με τέσσερις μήνες καθυστέρηση. Ωστόσο, «το υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τις πιστώσεις του τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος)» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στο προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων οι πρόσθετες αμοιβές οφείλονται από την αρχή του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL