Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
ΕΡΤ / Επιχείρηση μετακύλισης ευθυνών καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Επιχείρηση μετακύλισης ευθυνών καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Το Ραδιομέγαρο στην ΕΡΤ
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Σοβαρές διαστάσεις και εντός της ΕΡΤ, παίρνει η προσωρινή διαγραφή από το Α’ Βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, καθώς και της κορυφής του τομέα ενημέρωσης, μετά την αποκάλυψη της εξαπάτησης του κοινού από τον «ανταποκριτή- μαϊμού» δήθεν στη Μόσχα, όμως τελικά από την Αθήνα.

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που θέτει και πάλι θέμα παραίτησης των εμπλεκομένων της Ενημέρωσης,  Κ. Ζούλα, Φ. Καφαράκη και Γιάννη Τρουπή και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, πρόσφατα εκλεγέντες, Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας παρεμβαίνουν με δήλωσή τους, με στόχο να διαφυλάξουν το κύρος και την αποστολή της ΕΡΤ και να υπερασπιστούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο εκπρόσωποι διαπιστώνοντας ότι οι «ενέργειες της διορισμένης διοικητικής και δημοσιογραφικής ιεραρχίας υποσκάπτουν το κύρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», τονίζουν ότι αυτές οι ενέργειες «δεν μπορούν να ακυρώσουν  τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του, που παλεύουν για μια ΕΡΤ δυνατή, έγκυρη και αξιόπιστη». Και συμπληρώνουν:

«Η εκλογή μας ως εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ συμπίπτει με μια δυσμενή για το φορέα συγκυρία καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος τελεί υπό παραίτηση και ο Πρόεδρος και η δημοσιογραφική ηγεσία του Ενημερωτικού τομέα αντιμετωπίζουν προσωρινή διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ, για παραπλάνηση του κοινού, με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Ένωσης». Κάνουν λόγο μάλιστα και για « επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών»: Η αξιοπιστία της ΕΡΤ δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών, για την περιβόητη υπόθεση του ανταποκριτή από την Μόσχα που δεν βρέθηκε ποτέ στη Μόσχα, στους απλούς εργαζόμενους».

Ανάλογη δήλωση έρχεται και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητόπουλο και Αλέξανδρο Τριανταφύλλου: «Δεν μπορούν να σταθούν απέναντι σε εργαζόμενους και κοινωνία τα στελέχη της ηγετικής πυραμίδας της ΕΡΤ όταν διαγράφονται από την ΕΣΗΕΑ για παραπλάνηση του κοινού», υποστηρίζουν και συμπληρώνουν: «Έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις από την πρώτη στιγμή. Με την αξιοπιστία της ΕΡΤ δεν μπορεί να παίζει κανένας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL