Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Κορωνοϊός / Ποιοι έφηβοι 12-17 ετών πρέπει να κάνουν τρίτη δόση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ποιοι έφηβοι 12-17 ετών πρέπει να κάνουν τρίτη δόση

εμβόλιο εμβολιασμός παιδί
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τη δυνατότητα χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, για εκπαιδευτικούς λόγους ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση καθώς σε χώρες του εξωτερικού η πρώτη αναμνηστική δόση (δηλαδή η 3η) αποτελεί προϋπόθεση για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δίνεται η δυνατότητα σε όσα παιδιά ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα και πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τους παραπάνω λόγους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Παράλληλα το υπουργείο σημειώνει ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι η παραπάνω διαδικασία δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν αίτημα μέσω του ιατρού τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση πρώτης αναμνηστικής.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα απαιτεί περαιτέρω έγκριση από άλλη Επιτροπή, σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι σε χώρες του εξωτερικού η πρώτη αναμνηστική (3η) δόση αποτελεί προϋπόθεση για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αποφασίζει τη χορήγηση της σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών πριν τη μετάβασή τους στις χώρες αυτές.

Μέχρις ότου η διαδικασία γίνει πλήρως αυτοματοποιημένη, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν αίτημα μέσω του ιατρού τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση πρώτης αναμνηστικής (3ης) δόσης εμβολίου έναντι του κορωνοϊού σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών για εκπαιδευτικούς λόγους. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα απαιτεί περαιτέρω έγκριση από άλλη Επιτροπή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL