Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Δίκη Λιγνάδη / «Πάγωσα, δεν μπορούσα να αντιδράσω» - Η συγκλονιστική κατάθεση του 24χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Λιγνάδη / «Πάγωσα, δεν μπορούσα να αντιδράσω» - Η συγκλονιστική κατάθεση του 24χρονου

Λιγνάδης
INTIME/ΛΙΖΑ ΚΑΡΚΑΣΛΗ

Την κακοποιητική συμπεριφορά και τους δύο βιασμούς που δέχθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, περιέγραψε ο 24χρονος κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, ο τέταρτος καταγγέλλων περιέγραψε ότι όταν ήταν 17 ετών το 2015 και τον είχε εγκατάλειψε η μητέρα του ο Δημήτρης Λιγνάδης προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, αφού τον είχε γνωρίσει λίγο καιρό νωρίτερα στην πλατεία του Αγίου Παύλου, όπου και έμεινε από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.

Εκεί εκμεταλλευόμενος τη θέση του ο Δ. Λιγνάδης, σύμφωνα με τον 24χρονο, βίασε δύο φορές τον τότε 17 ετών μαθητή, ενώ σημείωσε ότι είδε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μαζί με ένα άλλο παιδί.

«Η μητέρα μου με είχε αφήσει μόνο μου, χωρίς συζήτηση. Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή» είπε εξηγώντας πως τελικά εμπιστεύθηκε το σκηνοθέτη. «Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε “δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή”. Ένιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένιωθα εμπιστοσύνη γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου».

Μάρτυρας: Ένιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένιωθα υποχρέωση.

Πρόεδρος: «Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Πρόεδρος: «Σας είχε προσφέρει χασίς;»

Μάρτυρας: «Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλέσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Εγώ δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε.»

Σύμφωνα με το 24χρονο, ο πρώτος βιασμός έλαβε χώρα αρχές Μαρτίου στο σπίτι του κατηγορούμενου. «Άνοιξε πάλι κουβέντα τι έχω κάνει στη ζωή μου αν έχω κάνει σχέση. Εγώ του είπα πως όχι. Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι, με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα… Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μου είπε "ηρέμησε". Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έκανα την πράξη με πολύ πόνο» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του.

Παρά την κακοποίηση, ο νεαρός παρέμεινε με τον κατηγορούμενο καθώς δεν είχε κάπου να πάει, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες που είχε: «στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα… Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω.»

Αργότερα, στο ίδιο σπίτι, ο τότε 17χρονος κατέθεσε ότι βιάστηκε για δεύτερη φορά από τον σκηνοθέτη.

Αυτή τη φορά, όπως σημείωσε υπήρχαν καλεσμένοι στο σπίτι. «Πήγα με τον φίλο μου στην κρεβατοκάμαρα ντυμένοι και ξαφνικά ήρθε ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση. Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε. Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ό,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω. Όταν βγήκα ο κατηγορούμενος ήταν στο σαλόνι με τους άλλους».

Πρόεδρος: «Στον φίλο σας δεν είπατε κάτι;»

Μάρτυρας: «Όχι, ποτέ.»

Πρόεδρος: « Γιατί σαστίσατε;»

Μάρτυρας: «Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα. Από όλο αυτό που έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.»

Πρόεδρος: «Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;»

Μάρτυρας: «Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.»

Τέλος, ο 24χρονος αναφέρθηκε σε περιστατικό προς τα τέλη του καλοκαιριού, όπου αντίκρισε τον κατηγορούμενο με ένα άλλο παιδί. «Εκείνο ήταν στα τέσσερα και ο κατηγορούμενος από πάνω. Με έπιασε να με ερεθίσει για να συνευρεθούμε όλοι, εγώ δεν ήθελα και μου είπε "μου το χάλασες"».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL