Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Παίδων Πεντέλης / Η σύμβαση με το Rotary επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίδων Πεντέλης / Η σύμβαση με το Rotary επιβεβαιώνει τη συρρίκνωση

παίδων Πεντέλης
INTIME

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι φόβοι γιατρών, εργαζομένων και φορέων για το Παίδων Πεντέλης και τη μόνιμη αλλαγή χρήσης απαραίτητων χώρων του νοσοκομείου. Οι αντιδράσεις είχαν ήδη ξεκινήσει όταν το Παίδων ήρθε σε συμφωνία με το Δίκτυο Rotary 2470 για δωρεά που αφορά τη δέσμευση χώρου για τη φιλοξενία παιδιών που απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους με εισαγγελική εντολή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν θα αλλοιωθεί το νοσοκομείο, η σύμβαση της δωρεάς αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Σημειώνεται ότι η σύμβαση βρέθηκε μετά από δύο σχεδόν μήνες από την έγκρισή της, έπειτα από αλλεπάλληλες αρνήσεις να χορηγηθεί στους εργαζομένους.

Στο άρθρο 4, όπου περιγράφονται οι υποχρεώσεις του νοσοκομείου, διαβάζουμε:

«Αποσύνδεση εγκατάστασης παροχής οξυγόνου η οποία υπάρχει σήμερα», «απόσυρση όλου του υπάρχοντος εξοπλισμού», «αποκλειστική χρήση του χώρου για φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική παραγγελία», «να μην προβεί στο μέλλον σε μεταβολή του σκοπού χρήσης του χώρου», «να επιτρέπει στην Περιφέρεια να καταρτίζει πρόγραμμα απασχόλησης και επιμόρφωσης των διαμενόντων παιδιών», «να επιτρέπει σε εθελοντές της Περιφέρειας που έχουν την κατάλληλη ειδικότητα να προσφέρουν κάθε μορφής εκπαίδευση στα παιδιά που διαμένουν στον χώρο».

Επομένως, εκτός από την υποβάθμιση και συρρίκνωση του νοσοκομείου, «μονιμοποιείται» και «κανονικοποιείται» η διαμονή των παιδιών σε χώρους νοσοκομείων αντί σε πραγματικές δομές φιλοξενίας με ειδικούς επιστήμονες. Σημειώνεται ότι η ΑΥΓΗ είχε αναδείξει το ζήτημα πολλάκις, ήδη από τον Ιανουάριο. Μέσα από το ρεπορτάζ προέκυπτε ότι η κατάληξη του ζητήματος είναι αυτή που υλοποιείται σήμερα.

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι στο Παίδων Πεντέλης

Όπως καταγγέλλει στην ΑΥΓΗ ο τ. πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης και γραμματέας Συλλόγου Γονέων Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, πρόσφατα, μαζί με εκπροσώπους δημοτών και γονέων, σε αυτοψία στο Παίδων Πεντέλης, συνάντησαν αποκλεισμένους χώρους και ξηλωμένες εγκαταστάσεις. Κυρίως όμως συνάντησαν ανήσυχους -αν όχι οργισμένους- εργαζομένους.

Σε συνάντηση που είχαν με τον διοικητή του «Σισμανόγλειου» Ηλία Δαλαΐνα, ο ίδιος τους είπε ότι είναι παραπληροφορημένοι και οι αντιδράσεις γίνονται λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Δεν αποδέχτηκε ότι στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά εισαγγελικών εντολών για περισσότερες από 4-5 μέρες και αμφισβήτησε τις γενικευμένες αντιδράσεις. Επίσης αρνήθηκε να δώσει το σχέδιο σύμβασης δωρεάς, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει υπογραφεί από τον υπουργό! Τέλος, σε ερώτηση για το πώς έχουν ξεκινήσει οι αποξηλώσεις και πόσο νόμιμες είναι αφού εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, έδειξε την έξοδο.

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος σχολιάζει ότι «μάλλον βιώνουμε ένα ακόμα ‘θαύμα’, όπου το κρέας γίνεται ψάρι και η αγουρίδα μέλι».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL