Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.5°C19.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.7°C
4 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
20.0°C20.0°C
1 BF 84%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.3°C17.4°C
2 BF 65%
Πανεπιστημιακή αστυνομία / Δυναμική πορεία φοιτητών στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανεπιστημιακή αστυνομία / Δυναμική πορεία φοιτητών στην Αθήνα

avgi.gr

Φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ και στον απόηχο της αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ.

Η πορεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 7μμ στα Προπύλαια, από όπου και ξεκίνησε. Όπως διεμήνυσαν οι φοιτητές, ο νόμος για εγκατάσταση μόνιμου σώματος αστυνομίας μέσα στις σχολές θα μείνει στα χαρτιά, όπως επίσης ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία από τα Προπύλαια με συνθήματα όπως «απ' τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία δώστε λεφτά για καθηγητές βιβλία», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει- των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει» - «η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε πουλιέται ούτε προσκύνα» που φώναζαν οι φοιτητές από τις τάξεις του ΜΑΣ.

https://youtu.be/gFBl7DoGOLU

Ακολουθούσαν τα μπλοκ των φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με πανό που έγραφε «έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ- η καταστολή δεν θα περάσει» ενώ ακουγόταν το συνθήματα όπως «ούτε αστυνομία, ούτε κάμερες έξω οι χαφιέδες από τις σχολές».

Στη διαδήλωση συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, μια κίνηση που συνήθιζε να δίνει το παρών και σ' άλλες περιόδους καταστολής κυρίως κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων στις κινητοποιήσεις.

https://youtu.be/EOhd_B6KqLs
avgi.gr
https://youtu.be/45b9_H8J6EE
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr
avgi.gr

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL