Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας / Στην οικογένεια της 12χρονης ρίχνει την ευθύνη η μητέρα του 39χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας / Στην οικογένεια της 12χρονης ρίχνει την ευθύνη η μητέρα του 39χρονου

προπονητής ιστιοπλοΐας δίκη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην οικογένεια της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, ρίχνει τις ευθύνες η μητέρα του κατηγορούμενου προπονητή, αναφορικά με την πρώτη δίκη σχετικά με το ελληνικό #MeToo. Η μητέρα του 39χρονου έδωσε διαφορετική εκδοχή σχετικά με την υπόθεση βιασμού της μικρής αθλήτριας πριν από 10 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την μάρτυρα, οι γονείς της ανήλικης ήταν εκείνοι που παρότρυναν τόσο τον κατηγορούμενο γιο της όσο και την ίδια την, 11χρονη τότε, αθλήτρια να συνάψουν σχέση. Η μητέρα του 39χρονου πρόσθεσε δε ότι ο γιος της και η ανήλικη «λογοδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013», στο πατρικό τού κατηγορούμενου, όπου είχαν βρεθεί και οι δύο οικογένειες για την Πρωτοχρονιά.

Η μητέρα του κατηγορούμενου κατέθεσε πως στις δικές της ενστάσεις για την ηλικία του κοριτσιού, η μητέρα της αθλήτριας της έλεγε πως δεν πειράζει και εκθείαζε τον κατηγορούμενο σχετικά με το «πόσο καλό παιδί είναι» και «πόσο καλός γαμπρός θα ήταν».

Κατά την μάρτυρα, η καταγγελία σε βάρος του γιου της έγινε προκειμένου η αθλήτρια να στραφεί ερωτικά στον επόμενο προπονητή τού ιστιοπλοϊκού ομίλου, προσθέτοντας ότι η οικογένεια της αθλήτριας «προσπαθούσαν να πάρουν χρήματα με διάφορους τρόπους και να ζητάνε αποζημιώσεις».

Στη συνέχεια, ο προπονητής που διαδέχθηκε τον κατηγορούμενο στον ιστιοπλοϊκό όμιλο, κατέθεσε πως όταν ανέλαβε χρέη προπονητή, άκουσε ότι η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον προκάτοχο του αλλά όχι ότι βρίσκονταν σε σχέση.

Εισαγγελέας: Υπήρχε ζήλια από τους άλλους γονείς για την Αμαλία;

Μάρτυρας: Είχαν γίνει κάποια αρνητικά σχόλια μετά τις διακρίσεις που είχε κάνει.

Εισαγγελέας: Για ποιον λόγο;

Μάρτυρας: Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο... Γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο, σε εισαγωγικά.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος επέρριψε ευθύνες στον συνάδελφο του ότι «μπήκε ανάμεσα» στη σχέση του με την αθλήτρια.

Την έντονη αντίδρασή του εκδήλωσε ο κατηγορούμενος και κατά την κατάθεση άλλου μάρτυρα, ο οποίος είπε πως ο κατηγορούμενος «πίεζε τα παιδιά στον ιστιοπλοϊκό όμιλο» και πως του είχε πει να μην είναι υπερβολικός γιατί οι μικροί αθλητές «δεν είναι και στα ΟΥΚ».

Ο 39χρονος από το εδώλιο απάντησε στον μάρτυρα πως «η κόρη σας έφερε έναν μεγάλο τίτλο», κάτι που σύμφωνα με τον 39χρονο «έχτισε» ο ίδιος με την αθλήτρια. «Τον πανηγυρίσαμε μαζί τον τίτλο!» πρόσθεσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον μάρτυρα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL