Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.4°C24.0°C
4 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.3°C26.5°C
4 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.8°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.7°C22.9°C
4 BF 43%
Βιασμός 11χρονης / Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας στην πρώτη δίκη για το ελληνικό #MeToo
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 11χρονης / Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας στην πρώτη δίκη για το ελληνικό #MeToo

Σοφία Μπεκατώρου δίκη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η 21χρονη σήμερα αθλήτρια ιστιοπλοΐας στην πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή αλλιώς του ελληνικού #MeToo πριν από έναν χρόνο, με πρώτη καταγγέλλουσα την Σοφία Μπεκατώρου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η δίκη, αποφάσισε να δεχθεί το αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση της αθλήτριας μόνο ως προς το σκέλος της κατάθεσής της χωρίς δημοσιότητα.  Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου οπότε και αναμένεται να βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η αθλήτρια.

Σημειώνεται ότι η δικηγόρος της αθλήτριας Κλειώ Παπαπαντολέων ανέφερε στο αίτημά της: «Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητάς της».

Την αποδοχή του αιτήματος ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να μη δηλώνει αντίρρηση στο αίτημα κατά το σκέλος της κατάθεσης χωρίς δημοσιότητας του θύματος. 

προπονητής ιστιοπλοΐας 11χρονη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στο εδώλιο κάθεται ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια, όταν εκείνη ήταν μόλις 11 ετών. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, αυτές του βιασμού κατ 'εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια και της αποπλάνησης σε βάρος της αθλήτριας ιστιοπλοΐας έως τα 14 χρόνια της.

Στη σοκαριστική ομολογία του, ο 39χρονος προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ήδη παραδεχθεί ουσιαστικά τον βιασμό βαφτίζοντάς τον όμως «σχέση».

Σήμερα, στην προκαταρκτική τοποθέτησή του, ο προπονητής δήλωσε πως αρνείται την κατηγορία του βιασμού: «Την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας», ανέφερε στους δικαστές ενώ πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού κατά του εντολέα τους δήλωσαν και οι συνήγοροι του προπονητή, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Στο πλευρό του θύματος βρέθηκε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας καθώς μέσα από τη δική της δημόσια καταγγελία αποκαλύφθηκε η υπόθεση της 21χρονης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την παθούσα να φθάνει νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, τους γονείς και την αδελφή της, που προσήλθαν πιασμένοι χέρι-χέρι

Έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

δίκη βιασμός 11χρονη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
δίκη βιασμός 11χρονη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη σήμερα αθλήτρια, με την στήριξη και συμπαράσταση της Σοφίας Μπεκατώρου, είχε καταγγείλει πριν από έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.

Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ταχύτατες διαδικασίες στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνα. Στην απολογία του στον ανακριτή είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα. Επικαλέστηκε επίσης προκλητικά «συναίνεση» του θύματος, ενώ ενώπιον της ανακρίτριας έφτασε να πει πως αγαπά ακόμη το θύμα και πως η 21χρονη θα πρέπει «να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ».

Καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας στην πρότασή του για την παραπομπή στο δικαστήριο του προπονητή. Ο κατηγορούμενος «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της» υπογράμμισε. Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε επίσης πως ο 39χρονος «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL