Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Δίκη Λιγνάδη / Βίαιη προσαγωγή του τρίτου θύματος ζήτησε το δικαστήριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Λιγνάδη / Βίαιη προσαγωγή του τρίτου θύματος ζήτησε το δικαστήριο

Λιγνάδης
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εντολή για βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε το Δικαστήριο, καθώς δεν εμφανίστηκε στη δίκη, ενώ νωρίτερα  ο συνήγορός του δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαΐου.

Το αίτημα για βίαιη προσαγωγή τού μάρτυρα έγινε από την υπεράσπιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και έγινε δεκτό από τους δικαστές.
Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο άτομο δηλώνει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Δ. Λιγνάδη το 2018, οπότε ήταν ενήλικος.

Στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν μάρτυρες προτεινόμενοι από τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το τέταρτο θύμα βιασμού εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και συμφωνήθηκε να μην ξεκινήσει σήμερα η κατάθεση του και να προχωρήσει η διαδικασία στις καταθέσεις ατόμων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η πρώην σύζυγος του αδελφού τού Δ. Λιγνάδη, η οποία δήλωσε απόλυτα βέβαιη πως ο ηθοποιός είναι θύμα σκευωρίας. Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι  η σκευωρία ενορχηστρώθηκε και υποκινήθηκε από άτομα στον πολιτικό χώρο της Αριστεράς.

«Ξεκίνησε από τον χώρο του θεάτρου και του Εθνικού για να μην είναι ο Δημήτρης στη διεύθυνση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένος χώρος που το οργάνωσε» είπε η μάρτυρας η οποία εκτίμησε πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «επικίνδυνο άνθρωπο» φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί από την υπόθεση.

Η ίδια, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής είπε ότι ο Δ. Λιγνάδης ως καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είχε «έντονη προσωπικότητα και ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα». Αυτό, κατά τη μάρτυρα, δεν αρέσει σε κάποιους στον «αριστερό χώρο που είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα».

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως και οι δικαστές και οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των καταγγελλόμενων βιασμών, ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο, η μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν είπε για το δικαστήριο και τις δικαστικές αρχές αλλά για το κίνητρο της υπόθεσης το οποίο αφορά τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες δίκες.

Επίσης είπε πως το γεγονός των κοινών δικηγόρων των μηνυτών ενισχύει την εκτίμησή της περί σκευωρίας από τον χώρο της Αριστεράς. Στη θέση της αυτή, της απάντησε μία εκ των συνηγόρων των θυμάτων λέγοντας «θα εκπλαγείτε εάν δείτε ποια είναι η ιδεολογία μου», με την πρόεδρο να έχει ήδη παρέμβει λέγοντας πως δεν αφορούν τα πραγματικά περιστατικά όσα ανέφερε η μάρτυρας περί των δικηγόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL