Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
ΟΑΣΘ / Κανονικά η 24ωρη απεργία παρά την δικαστική απόφαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΑΣΘ / Κανονικά η 24ωρη απεργία παρά την δικαστική απόφαση

ΟΑΣΘ Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκη
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν κανονικά αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς για την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία κρίθηκε παράνομη η προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας σημείωσε ότι αύριο θα γίνει έφεση κατά της απόφασης και υπενθύμισε, ότι όταν στις 14/4 είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ 24ωρη απεργία, αυτή αρχικά είχε κριθεί παράνομη (Πρωτοδικείο), αλλά ύστερα από έφεση που ασκήθηκε, το εφετείο Θεσσαλονίκης την έκρινε νόμιμη.

«Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κατατεθεί μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενημερώνω από σήμερα ότι αύριο θα βρίσκομαι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο Γ. Δήμκας, υπογραμμίζοντας ότι «η εικοσιτετράωρη απεργιακή μας κινητοποίηση θα γίνει».

«Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων επαναλαμβάνοντας ότι διεκδικούν υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και επαναφορά των δύο επιδομάτων. Αυτό της θέσης ευθύνης και των ανθυγιεινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL