Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΟΑΣΘ / Έβγαλαν παράνομη την απεργία των εργαζόμενων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΑΣΘ / Έβγαλαν παράνομη την απεργία των εργαζόμενων

ΟΑΣΘ Λεωφορείο
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ως παράνομη την 24ωρη απεργία που κήρυξαν για αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ με την αυριανή τους κινητοποίηση η οποία κρίθηκε παράνομη διεκδικούσαν την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Από την άλλη η διοίκηση του ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή της ζητά από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ να απέχουν από την πραγματοποίηση της απεργίας και έτσι τα λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας να κυκλοφορήσουν κανονικά.

Πάντως όπως εξήγησε νωρίτερα στο Κόκκινο 105,5 ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, οι αποφάσεις αυτές «πατάνε» στο νόμο 4808/2021 του Χατζηδάκη. Ο εργατολόγος υπογράμμισε πως έχουν θεσπιστεί απίθανα γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να δύναται ένα σωματείο να προκηρύξει απεργία. Ουσιαστικά ο νόμος Χατζηδάκη αίρει οποιοδήποτε στοιχείο αιφνιδιασμού, στοιχείο πολύ βασικό για την επιτυχία μιας απεργιακής κινητοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας πρόσθεσε πως οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης ήταν αυτοί που έδωσαν το στίγμα και το σήμα απέναντι στην εργοδοσία. Υπενθυμίζω ότι η κ. Κεραμέως ως Υπουργός Παιδείας και ο κ Χατζηδάκης ως Υπουργός Εργασίας, ήταν οι πρώτοι που αξιοποίησαν διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη προκειμένου να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για τη διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά και των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ οι οποίοι αντιδρούσαν στις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που έφερε ο νόμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL