Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ραδιοφωνικές άδειες, η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Ραδιοφωνικές άδειες, η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης

ΡΑΔΙΟ

Ραδιοφωνικές άδειες εξαγγέλλει η κυβέρνηση και έπειτα από αυτές και τηλεοπτικές άδειες για την περιφέρεια! Επιχειρώντας να προσεταιριστεί τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, ενόψει και των εκλογών, η κυβέρνηση με κάποιου είδους αμετροέπεια ανακοινώνει ότι «η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής επικράτειας εισέρχεται στην τελική ευθεία», όταν είναι γνωστό ότι δεν έχει καν πάρει… θέση στην αφετηρία.

Και συνεχίζει μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα το τέλος στην άναρχη λειτουργία του ραδιοφωνικού τοπίου στη χώρα».  Όταν έχουν περάσει τρία χρόνια διακυβέρνησης και δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Εάν δεν ήταν γνωστή η αλλεργία των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου -ποτέ έως τώρα δεν έχει αδειοδοτήσει, ούτε καν προκηρύξει κανενός είδους αδειοδότηση-, θα μπορούσε ίσως να πείσει κάποιους για τις προθέσεις της, όμως ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κρατούν μικρό καλάθι. Πώς άλλωστε να πείσει η κυβέρνηση, αφού δεν αναφέρει καν ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα;

Η αλήθεια είναι ότι άδειες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας δεν έχουν δοθεί εδώ και 35 χρόνια, οπότε και λειτουργεί η ιδιωτική ραδιοφωνία, ενώ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αττικής δόθηκαν την περίοδο του 2000 για τέσσερα χρόνια, όμως έχουν λήξει, το τοπίο έχει αλλάξει πολλές φορές και δεν έχουν επαναπροκηρυχθεί. Στην πραγματικότητα, η σημερινή κατάσταση, που αποκλείει την επιχειρηματική πρωτοβουλία στο ραδιόφωνο και διατηρεί το τοπίο παγωμένο επί δεκαετίες, ευνοεί τους μεγάλους ραδιοφωνικούς ομίλους και είναι αντισυνταγματική.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε πρωτοβουλία με την οποία θα συστήσει «ομάδα εργασίας» για την επεξεργασία του νέου νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της επικράτειας. Θα αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, όπως λέει.

Διάλογος

Στη συνέχεια, θα προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γ. Οικονόμου, «είναι αυτονόητο ότι πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξουν διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκόμενους». Συμπληρώνει δε ότι θα ληφθούν υπόψη «οι προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων, «θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών» συμπληρώνει, μάλλον παράτολμα, την ανακοίνωσή του ο υφυπουργός…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL