Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Δίκη Λιγνάδη / Μάρτυρας κατηγορίας προσκόμισε φωτογραφίες από την Επίδαυρο 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Λιγνάδη / Μάρτυρας κατηγορίας προσκόμισε φωτογραφίες από την Επίδαυρο 

Λιγνάδης δικαστήριο
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με την κατάθεση του φίλου του δεύτερου καταγγέλλοντος τον βιασμό του, συνεχίζεται η δίκη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας κατηγορίας προσκόμισε στο δικαστήριο έξι φωτογραφίες, από τις οποίες τουλάχιστον η μία απεικονίζει τον ίδιο, τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη και τον καταγγέλλοντα στην Επίδαυρο. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, έχουν τραβηχτεί το καλοκαίρι του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αρνείται τις κατηγορίες, έχει ισχυριστεί ότι ποτέ δεν πήγε μαζί τους στην Επίδαυρο και ειδικά το καλοκαίρι του 2015, που ο ένας από τους καταγγέλλοντες – 17 ετών τότε – έχει καταγγείλει τον βιασμό του.

Ο μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ότι όταν ο καταγγέλλων τον βιασμό του του διηγήθηκε τι είχε συμβεί τον πίστεψε, γιατί είδε ότι πώς ξαναβίωνε το τραυματικό γεγονός.

Αναλυτικά το σημείο της εξέτασης του μάρτυρα από τη συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας κ. Κουρτέση, σύμφωνα με το «lignadis trial watch»:

Κουρ: Όταν σας το είπε, είχε μια ψυχική απόσταση από το γεγονός, ήταν ψύχραιμος;

Τ: Όχι, έτρεμε ολόκληρος.

Κουρ: Αυτό όμως λέτε ότι το μάθατε πρώτη φορά στην συνάντηση σας, τον πιστέψατε, ξαφνιαστήκατε;

Τ: Σοκαρίστηκα, τον πίστεψα, είδα τα μάτια του, τον τρόπο που το έλεγε, έτρεμε ολόκληρος, δεν το βγάζει αυτό έτσι ξαφνικά, μου είπε την ιστορία του. Μόνο σε μένα μπροούσε να το πει γιατί κάναμε παρέα εκείνη την περίοδο. 

Κουρ: Τον ρωτήσατε γιατί δεν σας το είπε τότε;

Τ: Όχι, δεν τον ρώτησα.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας είχε καταθέσει ότι βρισκόταν συχνά στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο όπως είπε έβλεπε σαν πατρική φιγούρα. Ανέφερε επίσης ότι συχνά μεταξύ άλλων συνομιλούσαν για τις ερωτικές τους προτιμήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL