Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Sputniknews / Κινητοποίηση για τους 32 εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Sputniknews / Κινητοποίηση για τους 32 εργαζόμενους

ΣΠΟΥΤΝΙΚ

Κινητοποιείται το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απολυμένων δημοσιογράφων και λοιπού προσωπικού από το Sputnik Ελλάδας. Στην πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα ΜΜΕ Γ. Οικονόμου, ζήτησε να αναζητηθεί διέξοδος ώστε να λάβουν αποζημιώσεις οι 32 εργαζόμενοι στο Sputnik Ελλάδας, του οποίου η λειτουργία απαγορεύτηκε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Παρέμβαση έκανε και στο υπ. Εργασίας.

Ο Γ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί πιθανή λύση σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Την προσεχή Δευτέρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση μεταξύ υπουργείου Εργασίας, ΕΣΗΕΑ και της εταιρείας που εκπροσωπεί νόμιμα στην Ελλάδα το ρωσικό πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους στο Sputnik Ελλάδας εκφράζουν και οι τεχνικοί Τηλεόρασης. Η Ένωση Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) σημειώνει πως το γεγονός ότι «όχι μόνο απολύθηκαν, αλλά βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς αποζημίωση, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης, ενώ 'φουσκώνει' περισσότερο την επιθετικότητα των εργοδοτών των ΜΜΕ εις βάρος όλων των εργαζομένων».

Και συμπληρώνει: Η απόφαση της κυβέρνησης ήδη καταγράφει ως πρώτα «θύματα» εργαζόμενους στη χώρα μας, που προστίθενται στις στρατιές των ανέργων, και εντάσσεται στον «πόλεμο προπαγάνδας», που διεξάγεται απ’ όλες τις πλευρές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL