Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Θεσσαλονίκη / Σοκ στο πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία 19χρονου - Φονική οπαδική βία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Σοκ στο πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία 19χρονου - Φονική οπαδική βία

περιπολικό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από την άγρια δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, που είχε αποτέλεσμα ένας 19χρονος να πέσει νεκρός και άλλοι δύο, 19 και 20 ετών, να τραυματιστούν.

Σε σύλληψη μετατράπηκε, όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, μία από τις 15 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύλληψη ωστόσο δεν σχετίζεται αμιγώς με την δολοφονική επίθεση, αλλά με έναν ναυτικό πυρσό που είχε στη κατοχή του ο ένας από τους προσαχθέντες. Οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, σοκάρουν οι περιγραφές των μαρτύρων. «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο» άκουσε, σύμφωνα με το GRTimes.gr, μια γυναίκα που διαμένει σε διαμέρισμα κοντά στο σημείο και κατάλαβε ότι γίνεται κάτι σοβαρό από τις φωνές. Το ίδιο αναφέρουν και άλλοι μάρτυρες, ότι άκουσαν έντονη φασαρία, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να αντιληφθούν τι ακριβώς γίνεται, νομίζοντας ότι είναι άλλη μια φασαρία στην περιοχή. Σήμερα το πρωί, το σημείο μαρτυρά ακόμη τη απίστευτη αγριότητα της επίθεσης.

https://www.youtube.com/watch?v=ClsvFuNdnao&t=26s

Το τραγικό περιστατικό, που όπως όλα δείχνουν έγινε για οπαδικές διαφορές, εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, οι τρεις νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που κατά τα φαινόμενα επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα

Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του μηρού του, κοντά στη βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

https://www.youtube.com/watch?v=XYVkT0gNtZM&t=8s

Όπως αναφέρει το thestival.gr, στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Οι δύο φίλοι του διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, οι δράστες επιτέθηκαν στους νεαρούς - οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη- κρατώντας… δρεπάνι.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL