Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Το χιόνι κάλυψε περισσότερα από 6 εκατ. στρέμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία «Ελπίδα» / Το χιόνι κάλυψε περισσότερα από 6 εκατ. στρέμματα

χιόνια
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από δορυφόρο και αποκαλύπτουν το μέγεθος της σφοδρότητας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», δείχνοντας η επιφάνεια των περιοχών που καλύφθηκαν από χιόνι ξεπερνά τα 6.000.000 στρέμματα.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών oι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας έδωσαν τη δυνατότητα στους περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Στην εικόνα που ακολουθεί το MODIS του Αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua φαίνονται με έντονες γαλάζιες αποχρώσεις οι περιοχές που καλύφθηκαν από το χιόνι. Λευκά εμφανίζονται τα νέφη.

Παράλληλα, σήμερα καταγράφηκαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες χαμηλότερες από τους -10 °C.   

Στον παρακάτω χάρτη, με χρωματική κλίμακα παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL