Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» / «Έπεσαν» τα συστήματα προσγείωσης - Ακυρώθηκαν 180 πτήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» / «Έπεσαν» τα συστήματα προσγείωσης - Ακυρώθηκαν 180 πτήσεις

αεροδρόμιο Βενιζέλος χιόνια χιόνι
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Καταλύτης στην ανάδειξη της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας τη κυβέρνησης για τα πραγματικά προβλήματα, αποτέλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», το σφοδρό πέρασμα της οποίας, εκτός από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό και την απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών σε τρένα, προκάλεσε και την ακύρωση 180 περίπου πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωση Ελεγκτών Εναερίας Κυκλοφορίας (ΕΕΚΕ), χθες 180 περίπου πτήσεις από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ακυρώθηκαν, καθώς τα συστήματα ILS, που είναι απολύτως απαραίτητα για την καθοδήγηση και προσγείωση των αεροσκαφών, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, εν μέσω της κακοκαιρίας.

«H υποχρηματοδότηση του παρόχου, οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του απαραίτητου εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και η γραφειοκρατία που εν γένει χαρακτηρίζει τις διαδικασίες προμηθειών του Δημοσίου, έχουν καταστήσει ολοένα δυσχερέστερη την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας», τονίζει η ΕΕΚΕ προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση τουλάχιστον 90 αφίξεων, ανάλογου αριθμού αναχωρήσεων και η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών».

Η ένωση των Ελεγκτών Εναερίας Κυκλοφορίας προειδοποιεί για την «απαξίωση και την υποβάθμιση που υφίσταται ο πάροχος εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα» ζητώντας παράλληλα «την αναγκαία στήριξη από τους αρμοδίους πριν να είναι πολύ αργά».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποκλείστηκαν για ώρες, ενώ «μετέβησαν από και προς την εργασία τους» με εξαιρετική δυσκολία.

Οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας «έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εξυπηρετώντας με τον βέλτιστο και με ασφάλεια όλη την κυκλοφορία παρέχοντας τις υπηρεσίες τους πέραν του ωραρίου τους» τονίζει η ΕΕΚΕ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο «μπλακ άουτ» είχε σημειωθεί και στις 16 του περασμένου Δεκεμβρίου όταν για μία ώρα «έπεσε» το σύστημα του ραντάρ στο Κέντρου Ελέγχου περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ), και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναγκάστηκαν να καθοδηγήσουν τα αεροπλάνα μέσω ασυρμάτου, θυμίζοντας παρελθούσες εποχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL