Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Κορωνοϊός / Χάνονται άδικα ζωές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Χάνονται άδικα ζωές

ΜΕΘ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Τι είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου»; Το αυτονόητο. Ότι ένας από τους τρεις λόγους που απαντά στο εύλογο ερώτημα όλων: γιατί στη χώρα μας έχουμε τόσους πολλούς θανάτους, είναι οι αδυναμίες του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Δηλαδή η ελλειμματική ενίσχυση του ΕΣΥ και, ειδικότερα, η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Χάνονται άδικα ζωές γιατί η νόσος αυτή μπορούσε να προβλεφθεί και να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο ΕΣΥ», δήλωσε. Οι άλλοι δύο λόγοι είναι η μετάλλαξη Δέλτα και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, είπε. Στους δύο από τους τρεις λόγους που επισήμανε ο Νίκος Καπραβέλος η ευθύνη της διαχείρισης ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που από την έναρξη της διετούς έως τώρα πανδημίας είχε χρόνο να μεριμνήσει αλλά δεν το έκανε μιας και η δημόσια υγεία δεν είναι προτεραιότητα της και γιατί... τι θα τις κάνουμε τόσες κλίνες και τόσο προσωπικό όταν τελειώσει η πανδημία; Προτίμησε, αντίθετα, να λέει από τον Φεβρουάριο του 2021 ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι. Και από τότε έχει περάσει ο δεύτερος -και χειρότερος- χρόνος της πανδημικής κρίσης.

Ο Ν. Καπραβέλος συνεπώς δεν είπε τίποτα περισσότερο από το συμπέρασμα της μελέτης Τσίοδρα-Λύτρα, που το Μαξίμου «ποτέ δεν παρέλαβε». Μάλιστα, τότε, την περίοδο του σάλου από το καταφανές κυβερνητικό ψεύδος για τη μελέτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυριζόταν ότι δεν χρειαζόταν κάποια τέτοια μελέτη να του υποδείξει ότι η απάντηση είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, μιας και ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να το κάνει.

Βέβαια εκείνος συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το έκανε. Απλά οι ίδιοι οι γιατροί και η ημερήσια θλιβερή ανακοίνωση του αριθμού των νεκρών, τον διαψεύδουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL