Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Πιλάλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιλάλες

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Αυτοί που τον αγάπησαν εσχάτως, θα τον πνίξουν μέσα στις ασφυκτικές αγκαλιές τους. Για τον Νίκο Ανδρουλάκη μιλάμε, τον οποίο το σύστημα των «ιδιοκτητών» της χώρας παρουσιάζει ως το plan B που του βγήκε.

Είναι το ίδιο κατεστημένο πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό σύστημα που, αφού επέβαλε στη Ν.Δ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη (και τον έφερε στην πρωθυπουργία), θέλησε να επιβάλει τον Ανδρέα Λοβέρδο ως πρόεδρο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., εμφανίζοντάς τον ως τον αρχηγό που θα συγκυβερνούσε με τη Ν.Δ. εξασφαλίζοντας την ήττα του Αλέξη Τσίπρα (που είναι ο μείζων στόχος τους) και τη διατήρηση της Ν.Δ. του Μητσοτάκη στην εξουσία ώς το 2029. Κάπως έτσι οδήγησαν κόσμο στις κάλπες με το επιχείρημα «δικαιούμαστε να επιλέξουμε αντιπολίτευση».

Το σχέδιο απέτυχε (όπως συνήθως αποτυγχάνουν οι σκευωρίες και οι απόπειρες χειραγώγησης), αλλά οι «ιδιοκτήτες» του δεν πήραν το μάθημά τους. Δεν διανοούνται ότι είναι ανίσχυροι και αγνοούν ακόμη και τις προειδοποιήσεις των δημοσκόπων τους για «παρακινδυνευμένες» και «πρόωρες» εκτιμήσεις (για κάποιο λόγο ξεχνούν ότι το φαινόμενο της δημοκοπικής φούσκας είχε εμφανιστεί και το 2008 με τον Τσίπρα και αργότερα με τη Γεννηματά).

Την Κυριακή της νίκης Ανδρουλάκη (γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ότι) συνεργάτες υπουργών πανηγύριζαν μαζί με τον νέο αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το Σάββατο ο Κ. Μητσοτάκης είπε στη Βουλή ότι ο Ν. Ανδρουλάκης σε λίγο θα είναι δεύτερος και ο Αλ. Τσίπρας τρέμει. Την Κυριακή δημοσίευσαν δημοσκόπηση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα δίπλα. Χθες έγραψαν ότι ο Αλ. Τσίπρας τον βλέπει στον καθρέφτη του. Όλα αυτά προέρχονται από το σύστημα που δεν κατάφερε να φέρει τον εκλεκτό του ούτε στη δεύτερη θέση.

Γιατί όμως τους έπιασε τέτοια... πιλάλα να «σπρώξουν» τον Ν. Ανδρουλάκη; Γιατί πλέον έχουν επιταχυνθεί οι πολιτικές εξελίξεις. Από τον Αλ. Τσίπρα. Το αίτημα για εκλογές, και μάλιστα με την εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα, αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό. Όποιος ήταν στη Βουλή το Σάββατο, το αισθάνθηκε: τον Αλ. Τσίπρα περίμεναν να ακούσουν. Αυτόν ήθελαν να δουν άπαντες, πού το πάει και μέχρι πού. Επειδή λοιπόν ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας εκλογές τους έπιασε αδιάβαστους (δεν γνώριζαν τι είχε συζητηθεί την Παρασκευή στο πολιτικό κέντρο), αναζητούν σανίδα σωτηρίας στον Ν. Ανδρουλάκη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL