Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» / Έρευνα για εγκληματική οργάνωση σε βάρος του ακροδεξιού τάγματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» / Έρευνα για εγκληματική οργάνωση σε βάρος του ακροδεξιού τάγματος

Επίθεση στον γυμνασιάρχη στην Πιερία

Ενδεχόμενη δράση των αρνητών της πανδημίας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Αθήνα εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η ερευνώντας τους μεταξύ άλλων και για εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον μετά τη «σύλληψή» την περασμένη Παρασκευή του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία με την «αιτιολογία» ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μεταξύ των συλληφθέντων για την βίαιη πράξη κατά του εκπαιδευτικού ήταν και άτομα που είναι από την Αττική.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να διακριβωθεί αν οποιαδήποτε δράση των ομάδων αυτών έχει εκδηλωθεί σε περιοχές της Αθήνας με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της διέγερσης σε ανυπακοή παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αλλά ακόμα και αυτού που αφορά εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της περασμένης Παρασκευής, την ώρα που ο διευθυντής του Γυμνασίου έφτασε στο σχολικό συγκρότημα έντεκα άτομα του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, μπροστά στους μαθητές. Στη συνέχεια τον έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολινδρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, οι κατηγορούμενοι μεταφέρονται ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Σημειώνεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Οι κατηγορούμενοι είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, από τους οποίους μόνο τρεις φαίνεται να έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα στην Πιερία.

Εισαγγελική παρέμβαση και στη Θεσσαλονίκη

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη δράση του ακροδεξιού τάγματος «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Δύο εκ των 11 συλληφθέντων φέρονται να διατηρούν σχέσεις με την ακροδεξιά - εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η παραπάνω έρευνα να γίνει από την τοπική Εισαγγελία.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ξεκινάει ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL