Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Πιερία / Φωτογραφία ντοκουμέντο - Η στιγμή που οι «θεματοφύλακες» επιτίθενται στον γυμνασιάρχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερία / Φωτογραφία ντοκουμέντο - Η στιγμή που οι «θεματοφύλακες» επιτίθενται στον γυμνασιάρχη

Επίθεση στον γυμνασιάρχη στην Πιερία

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση από το τάγμα αρνητών, των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στον διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας, καθώς αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει,

Αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός, είναι οι έντεκα συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνοι οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Πρόκειται για άτομα από την Πιερία, την Ημαθία, την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη και είναι ηλικίας από 42 έως 70 ετών.

Το πρωτοφανές πραγματικά περιστατικό εξελίχθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που ο διευθυντής του Γυμνασίου έφτασε και εισερχόταν στο σχολικό συγκρότημα. Τα έντεκα άτομα του επιτέθηκαν, προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν και του πέρασαν χειροπέδες, μπροστά στους έντρομους μαθητές που εκείνη την ώρα προσέρχονταν στο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια τον άρπαξαν και τον έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το Α.Τ. Κολινδρού, με πρόσχημα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα εφαρμόζοντας τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού. 

Στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κι άλλοι αρνητές που διαμαρτύρονταν για την υποχρέωση χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ στους μαθητές.

Στους 11 αρνητές κορωνοϊού και εμβολισμού, αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφυλάκες του Συντάγματος» σχηματίσθηκε δικογραφία για τα  αδικήματα:

  • της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού,
  • της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού,
  • της απειλής,
  • της συκοφαντικής δυσφήμησης,
  • της απλής σωματικής βλάβης
  • και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ήταν 24 Νοεμβρίου, όταν για πρώτη φορά οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο σχολείο, και απείλησαν τους εκπαιδευτικούς, προκαλώντας αναστάτωση, λόγω της οποίας κρίθηκε αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα. Χαρακτηριστικές είναι δηλώσεις γονέων του Συλλόγου του Γυμνασίου:

https://youtu.be/LiSTboyOUIA

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL