Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Πιερία / Απολογούνται οι 11 «θεματοφύλακες» - Τι δήλωσε για τη «σύλληψή» του ο γυμνασιάρχης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιερία / Απολογούνται οι 11 «θεματοφύλακες» - Τι δήλωσε για τη «σύλληψή» του ο γυμνασιάρχης

ΠΙΕΡΙΑ

«Έγινε πάλη. Δεν μπορούσαν να μου βάλουν τις χειροπέδες 5 άτομα και προσπαθούσαν να μου κατεβάσουν τα χέρια, να τα φέρουν πισθάγκωνα για να μου βάλουν τις χειροπέδες. Επόμενο είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες να τραυματιστώ». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο διευθυντής του γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας την περιπέτειά του με τη «σύλληψή» του την περασμένη Παρασκευή από ακραίους αρνητές της πανδημίας, μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

«Ήταν 10 άτομα και τα πέντε από αυτά όρμησαν επάνω μου. Ο ένας ήταν “πορτιέρης”, δεν άφηνε να μπει κανένας άλλος και  μου έλεγε εμένα “μην αντιστέκεσαι”» συνέχισε ο γυμνασιάρχης.

«Εδώ πέρα ερχόμαστε να μάθουμε στα παιδιά γράμματα, να τους μάθουμε τρόπους, να τους μάθουμε συμπεριφορά και ήρθαν αυτοί  να με συλλάβουν. Αν είναι δυνατόν!» τόνισε. 

Ο διευθυντής του Γυμνασίου επέστρεψε σήμερα Δευτέρα κανονικά στα καθήκοντά του στο σχολείο. Ερωτηθείς πώς μπορεί ο ίδιος να συνεχίσει ομαλά από εδώ και στο εξής υπογράμμισε: «Όσο κι αν φαίνομαι μικροκαμωμένος, εκείνο που μετράει είναι η ψυχική αντοχή που έχει ένας άνθρωπος».

Στο μεταξύ, στον ανακριτή Κατερίνης απολογούνται σήμερα οι έντεκα συλληφθέντες «θεματοφύλακες του Συντάγματος», που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, ενώ σε  βάρος τους, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Οι κατηγορούμενοι είναι εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, από τους οποίους μόνο τρεις φαίνεται να έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL