Live τώρα    
ΕΡΤ / Χαμηλές πτήσεις για το δελτίο ειδήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Χαμηλές πτήσεις για το δελτίο ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ

Πολύ χαμηλή παραμένει η απήχηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1, παρά τις τονωτικές ενέσεις που έχει δεχθεί εδώ και καιρό. Τα στοιχεία μετρήσεων τηλεθέασης της Nielsen είναι ενδεικτικά -αν όχι και απογοητευτικά- για το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης. Προχθές Τετάρτη για παράδειγμα τερμάτισε πάλι τελευταίο, με μερίδιο τηλεθέασης περί το 3,2%, και κυμάνθηκε από 2,9% έως 3,5%.

Η απόδοση δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειες ούτε στα χρήματα που έχουν ξοδευτεί προκειμένου να τονωθεί το δελτίο.  Ήδη, από την ώρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ -και η νέα Διεύθυνση Ειδήσεων- οι αλλαγές και οι δοκιμές είναι συνεχείς, όμως τίποτα δεν φαίνεται να πετυχαίνει.

Το σκηνικό έχει αλλάξει τρείς φορές. Το Blue box επίσης, από κομματιαστό έχει γίνει ενιαίο. Νέοι δημοσιογράφοι έχουν αναλάβει τα ρεπορτάζ, νέα πρόσωπα -για «ανανέωση», που λένε, και… «φρεσκάδα»- ενώ επίσης πολλοί νέοι δημοσιογράφοι έχουν προσληφθεί και εργάζονται στην αίθουσα σύνταξης για την παραγωγή του δελτίου. Χωρίς αποτέλεσμα.

Η σκηνοθεσία έχει δοκιμάσει επίσης διάφορες εκδοχές, με την παρουσιάστρια καθιστή, με την παρουσιάστρια όρθια, με συνδυασμό όρθιας και καθιστής, αλλά το κεντρικό δελτίο δεν λέει να ξεκολλήσει. Αντί για καλύτερα, πάει όλο και χειρότερα! Από την άλλη, σημασία έχει και το τι λες!

ΕΡΤ

Έλλειμμα αντικειμενικότητας, πλουραλισμού, ουδετερότητας

Τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίησε η Marc για λογαριασμό της ΕΡΤ πέρυσι τέτοιον καιρό σε 1.214 νοικοκυριά δείχνουν ότι: Μόλις το 28,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ενημέρωση στην ΕΡΤ είναι «πιο αντικειμενική, πλουραλιστική και ουδέτερη». Οι υπόλοιποι απάντησαν: 22,6% ότι είναι «το ίδιο αντικειμενική», 15,4% «το ίδιο μη αντικειμενική» και 6,3% «λιγότερο αντικειμενική, πλουραλιστική και ουδέτερη». Δεν απάντησε το 27,4%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0