Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Επιτροπή εμβολιασμών / Εξετάζει τη χορήγηση 4ης δόσης - Ποιους αφορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή εμβολιασμών / Εξετάζει τη χορήγηση 4ης δόσης - Ποιους αφορά

ΕΜΒΟΛΙΟ ΙΛΑΡΑΣ
Φωτ: DW

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους, με τη σχετική ανακοίνωση να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης δεν αφορά τους υπόλοιπους πολίτες, εκτός κι αν με την πάροδο των μηνών τεθεί θέμα λόγω κάποιας νέας μετάλλαξης. Σημειώνεται ότι η τρίτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους είχε ανοίξει το Σεπτέμβρη.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και πρέπει να εμβολιαστούν πάνω στο τρίμηνο, όταν και λήγει το πιστοποιητικό νόσησης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διευκρινίσει ότι θα κάνουν ένα εμβόλιο στους τρεις μήνες και θα ορίσει το χρονικό πλαίσιο (3 ή 6 μήνες μετά) για τη δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, προανήγγειλε ότι η συζήτηση για την  4η δόση έχει ξεκινήσει -πιο σύντομα από ό,τι αρχικά ανέμενε.

«Όταν δούμε δεδομένα από πραγματικές συνθήκες, θα μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η Όμικρον καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρόνο. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως νομίζω ότι θα χρειαστούμε τέταρτη δόση» δήλωσε ο Αλβέρτος Μπουρλά στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Όπως εξήγησε, τα δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες θα δώσουν καλύτερη εικόνα, δεδομένου ότι η προκαταρκτική μελέτη της Pfizer βασίστηκε σε συνθετικά αντίγραφα της παραλλαγής Όμικρον, η οποία οδήγησε πολλές κυβερνήσεις στην απόφαση να επισπεύσουν τον αναμνηστικό εμβολιασμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL