Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Πιστοποιητικό νόσησης / Στους τρεις μήνες η ισχύς του - Ποιοι εξαιρούνται 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιστοποιητικό νόσησης / Στους τρεις μήνες η ισχύς του - Ποιοι εξαιρούνται 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
INTIME NEWS

Κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί απόψε Πέμπτη η τροπολογία που προβλέπει μείωση της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από έξι στους τρεις μήνες.

Μετά τη θετική γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία σύμφωνα με την οποία τα πιστοποιητικά νόσησης θα ισχύουν στο εξής 90 ημέρες. Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου

Τροπολογία πιστοποιητικό νόσησης

Όπως προβλέπεται, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό ή έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 90 ημερών, υποχρεούνται, όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό από κορωνοϊό ή στη νόσηση ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Μισός βασικός μισθός το έκτακτο βοήθημα στους υγεγιονομικούς

Στην ίδια τροπολογία, περιλαμβάνεται και το έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους υγειονομικούς, το οποίο θα ισούται με το μισό του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού τους. 

Το έκτακτο επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου και θα είναι ακατάσχετο. Το μισό του βασικού μισθού θα εισπράξουν όσοι έχουν μισθοδοτηθεί καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουάριου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όσοι προσλήφθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου θα εισπράξουν το τμήμα της ενίσχυσης αναλόγως με το χρόνο της εργασίας τους. 

Εξαιρούνται από την καταβολή του βοηθήματος όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL