Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Δημήτρης Λιγνάδης / Δίκη σε Μικτό Ορκωτό για τέσσερις βιασμούς - Συνεχίζεται η προφυλάκιση στην Τρίπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Δίκη σε Μικτό Ορκωτό για τέσσερις βιασμούς - Συνεχίζεται η προφυλάκιση στην Τρίπολη

ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με ομόφωνη απόφαση και βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παραπέμπει σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον ηθοποιό και θεατρικό σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τους τέσσερις βιασμούς που του αποδίδονται. Παράλληλα διατάσσει τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης στις φυλακές της Τρίπολης. Η ημερομηνία της δίκης θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Κάνει έτσι δεκτή την εισαγγελική εισήγηση που απέρριπτε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισής του περί σκευωρίας για καλλιτεχνικούς και πολιτικούς λόγους. Στην συγκεκριμένη εισήγηση η εισαγγελική λειτουργός αποδέχεται την αιτιολόγηση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση, μετά το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Κρίνεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι άτομο «επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», ενώ γίνεται αποδεκτό ότι εις βάρος του «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής». Παράλληλα κρίνεται ότι πρέπει να παραταθεί η κράτησή του για να αποτραπεί η τέλεση νέων αδικημάτων. 

Η εισαγγελέας που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο την παραπομπή του επισήμανε σχετικά, σύμφωνα με το Αθηναΐκό Πρακτορείο, ότι «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL