Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Cosco / Νέα νίκη των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Cosco / Νέα νίκη των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά

Προβλήτες
EUROKINISSI

Αναστολή της 48ης απεργίας που είχε κηρύξει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, μετά την γραπτή δέσμευση της εταιρείας ΣΕΠ-Dport, για έναρξη διαβουλεύσεων σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΣΕΜΠΟ της COSCO στον Πειραιά πήραν μια θετική εξέλιξη με τον αγώνα τους, ο οποίος ξεκίνησε από τις 25 Οκτώβρη όταν ο λιμενεργάτης Δημήτρη Δαγκλή, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Οι λιμενεργάτες μετά από 7μερο απεργιακό αγώνα ανάγκασαν την εργοδοσία να αποδεχτεί τα αίτημα τους.

Ενώ η εργοδοσία προσπάθησε από χτες να σπάσει το μέτωπο των εργαζομένων και ποινικοποιήσει την απεργία, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ, και να στείλε γραπτώς δέσμευση για έναρξη διαπραγμάτευσης για την υπογραφή ΣΣΕ η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Δεκέμβρη.

Μετά την γραπτή δέσμευση της εταιρείας ότι ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε γενική συνέλευση, να αναστείλουν την απεργία και να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

«Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η απεργία λόγω γραπτής δέσμευσης που λάβαμε από την εργοδοσία για έναρξη διαβουλεύσεων σχετικά με τα αιτήματα που έχουμε γνωστοποιήσει, σχετικά με αυξήσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, ωράριο εργασίας και πρόγραμμα εργασίας. Οι αγώνες μας δικαιώνονται!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL