Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Θεσσαλονίκη / Νέα κινητοποίηση για την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών Παθήσεων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Νέα κινητοποίηση για την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών Παθήσεων»

AΠΕ-ΜΠΕ

Διαμαρτυρία, μετά... μουσικής, υπέρ της επαναλειτουργίας του πρώην Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, γνωστού ως «Λοιμωδών Παθήσεων», ώστε να λειτουργήσει ως δομή περίθαλψης ασθενών με κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και συμμετείχαν υγειονομικοί, κινήσεις και συλλογικότητες της πόλης, ενώ τύμπανα έπαιξαν στο προαύλιο του πρώην νοσοκομείου μέλη της ομάδας «Κρουστόφωνο».

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, ξεκινήσαμε μια καμπάνια και δεν θα σταματήσουμε» δήλωσε ο γιατρός του ΕΣΥ και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, Βαγγέλης Ευθυμιάδης και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη, οι εντατικές ξεχειλίζουν από ασθενείς με κορωνοϊό, χειρουργεία αναβάλλονται. Το άνοιγμα του "Λοιμωδών" , όπως και κλειστών δομών υγείας, θα μπορούσε να δώσει ανακούφιση στην πόλη. Είναι πολιτική απόφαση, μπορεί να ανοίξει, όπως έκλεισε, με λίγα χρήματα, γιατί υπάρχουν μελέτες, τα μόνα που χρειάζονται είναι εξοπλισμός και προσωπικό».

Οι διαδηλωτές έκαναν «ανοιχτή συνέλευση» για τα επόμενα βήματα και προανήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της καμπάνιας τους για την επαναλειτουργία του πρώην νοσοκομείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL