Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Ματίνα Παγώνη / Το έγγραφο Γκάγκα λέει να γίνει επιλογή ασθενών, μην κρυβόμαστε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματίνα Παγώνη / Το έγγραφο Γκάγκα λέει να γίνει επιλογή ασθενών, μην κρυβόμαστε

ΓΚΑΓΚΑ

Σε έμμεση καταγγελία για το εσωτερικό έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που ζητούσε περιορισμό χειρουργείων ως 80% στα δημόσια νοσοκομεία, προχώρησε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, καθώς όπως είπε δόθηκε εντολή να γίνει επιλογή ασθενών. Οι βολές κατά της κ. Γκάγκα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς και η ίδια ήταν νοσοκομειακός γιατρός και διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτηρία».

«Η ΕΙΝΑΠ τοποθετήθηκε εδώ και καιρό στον υπουργό, ότι αυτά δεν μπορούν να συμβούν, τα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω, να υπάρξει μείωση ως 80%. Και ότι εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ως νοσοκομειακοί γιατροί να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Γιατί κάποιοι με χρήματα, θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί που δεν έχουν, τι θα κάνουν;», είπε η κα Παγώνη.

Το εσωτερικό έγγραφο για τις μειώσεις ως 80% που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα «δημιούργησε μία σύγχυση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπρεπε να έχει βγει καθόλου, από τη στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών με τον υπουργό», τόνισε η κα Παγώνη. «Κάθε γιατρός και κάθε διοίκηση, όταν φτάνει ένα χαρτί στο νοσοκομείο και λέει για περιορισμό ως 80%, θα πρέπει να κάνει μία επιλογή. Μην κρυβόμαστε, αυτό λέει το χαρτί, να γίνει κάποια επιλογή, ως 80%», όπως υπογράμμισε. 

Επανέλαβε ότι «τα νοσοκομεία, με τη διοίκηση σε συνεργασία με τα επιστημονικά συμβούλια και τις επιτροπές χειρουργείων, θα έφτιαχναν τα προγράμματά τους και θα προχωρούσαν. Κανένα χαρτί δεν χρειαζόταν πλέον, όταν είχε προηγηθεί και η συνάντηση και της ΕΙΝΑΠ και της Ομοσπονδίας (σ.τ.σ. νοσοκομειακών γιατρών) με τον υπουργό. Μπορούσαμε να προχωρήσουμε, να γίνει ο κατάλογος των χειρουργείων σε κάθε νοσοκομείο». 

Τόνισε επίσης τη σημασία του «να μην δημιουργούνται αυτές οι συγχύσεις στους ανθρώπους που έχουν τον πόνο τους. Όταν ο άλλος έχει διάγνωση που πρέπει να λύσει γρήγορα το πρόβλημά του, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τέτοιες διαγνώσεις είναι σε κατάσταση πανικού». Σημειώνεται ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία η «επιβράβευση» Άδωνι για τις δουλειές που ανοίγουν για τους ιδιώτες κλινικάρχες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL