Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Απογραφή 2021 / Η ΕΛΣΤΑΤ απαντά - Τι να κάνετε αν δεν έχετε λάβει φάκελο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απογραφή 2021 / Η ΕΛΣΤΑΤ απαντά - Τι να κάνετε αν δεν έχετε λάβει φάκελο

απογραφή
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Σημαντικές πληροφορίες για τη διαδικασία της απογραφής κατοίκων πληθυσμού και κατοικιών 2021, που βρίσκεται σε εξέλιξη έδωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος.

Είναι γεγονός όμως ότι εξαιτίας της διαδικασίας έχουν προκύψει αρκετά ερωτηματικά και απορίες για τους πολίτες και πιο ειδικά, με συγκεκριμένες ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στο σχετικό ερωτηματολόγιο.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομή των φακέλων και θα δοθεί η παράταση που απαιτείται για να ολοκληρώσουν οι πολίτες τη διαδικασία της αυτοαπογραφής.

Σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΙ, εάν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι είναι ο μόνος στη γειτονιά που δεν έχει λάβει το φάκελο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς πιθανότατα έχει κάπου παραπέσει. Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διευκρίνισε ότι οι κωδικοί θα φτάσουν στις περισσότερες αστικές, ημιαστικές περιοχές και στα χωριά, ενώ σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις όπως απομακρυσμένα νησιά θα μεταβεί ο ίδιος με το λιμενικό για να ολοκληρώσει την απογραφή.

Σύμφωνα με τον Θάνο Θανόπουλου τα δύσκολα αναμένονται στα σπίτια όπου θα γίνει κατά πρόσωπο η διαδικασία, όπου είναι πιθανό να ζουν άτομα που δεν επιθυμούν να απογραφούν καθόλου.

Πρόσθεσε ότι η απογραφή του 2021 είναι πάρα πολύ δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και λόγο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Αναφορικά με τις ερωτήσεις για την ύπαρξη τουαλέτας στο σπίτι, που όπως είπε κάποιοι μπορούν να τις θεωρούν παρωχημένες, ο Θ. Θανόπουλος εξήγησε ότι στοχεύουν στην καταγραφή των βασικών συνθηκών διαβίωσης.

Για τους μετανάστες, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι απογράφονται όλοι, θεωρούνται όμως μόνιμοι κάτοικοι όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από 12 μήνες όπως και στις άλλες χώρες.

Η προθεσμία για την απογραφή τελειώνει στις 26 Νοεμβρίου.

«Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η πρώτη περίοδος όσον αφορά την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, και από τις 27 Νοεμβρίου και έπειτα θα ξεκινήσει η παραδοσιακή κατά πρόσωπο απογραφή που θα έχει να κάνει με τις επισκέψεις, στο μικρότερο δυνατό βαθμό -που δεν μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά -στα σπίτια των απογραφούμενων» επενέλεαβε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL