Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.3°C23.4°C
3 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C26.5°C
4 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C22.7°C
4 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C22.9°C
3 BF 31%
Ολλανδή δημοσιογράφος / Διεθνής κατακραυγή για την συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησής της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολλανδή δημοσιογράφος / Διεθνής κατακραυγή για την συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησής της

Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel
INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Πληθαίνουν οι διεθνείς αντιδράσεις αναφορικά με τη συντονισμένη εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα που στήθηκε ενάντια στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beugel, η οποία με τις ερωτήσεις για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από το ελληνικού λιμενικό, εκνεύρισε τον Κ. Μητσοτάκη κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την παρέμβαση του παρατηρητηρίου Mapping Media Freedom του Ιnternational Press Institute το οποίο έκανε λόγο για διαδικτυακή επίθεση δυσφήμισης της δημοσιογράφου με αναφορά σε επιθέσεις εναντίον της από ελληνικά ΜΜΕ, η θέση υπέρ της Ingeborg Beugel έλαβε και η οργάνωση «Women In Journalism».

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της, η οργάνωση κάνει λόγο για διαδικτυακή στοχοποίηση της Ingeborg Beugel προσθέτοντας ότι «τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπάθησαν να δυσφημήσουν το έργο της». Μάλιστα, με την ίδια ανάρτηση χαρακτηρίζουν ως σεξιστικές ορισμένες από τις εν λόγω επιθέσεις.

Παράλληλα, η «Women In Journalism» καταδικάζοντας την επίθεση συκοφαντίας ζητεί από τα μέσα ενημέρωσης να ζητήσουν συγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετά φιλοκυβερνητικά μέσα και γνωστοί δημοσιογράφοι επιτέθηκαν στην Ingeborg Beugel. Μεταξύ των πρώτων, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ όχι μόνο δικαιολόγησε την αντίδραση του πρωθυπουργού, αλλά έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι και λίγα είπε προς την Ολλανδή δημοσιογράφο.

Ο Βασίλης Χιώτης μάλιστα εξαπέλυσε χυδαία επίθεση εναντίον της Ingeborg Beugel λέγοντας ότι «η Ολλανδή δημοσιογράφος που δε ξέρω πόσο Ολλανδή και πόσο δημοσιογράφος είναι εδώ που τα λέμε».

Η Ingeborg Beugel δέχθηκε επίθεση και από τον Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος με ανάρτησή του τη χαρακτήρισε «φιλότουρκη» κατηγορώντας τη για «χυδαία ψέματα».

Ωστόσο, η ίδια απαντώντας σε όλα αυτά και με τη δημοσιογραφική της δουλειά (ήταν η πρώτη που ερεύνησε για την ολλανδική τηλεόραση την ελληνική συμμετοχή στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το Νοέμβριο του 2002), τονίζει αναφορικά με το προσφυγικό ότι «ο Μητσοτάκης κάνει την βρόμικη δουλειά της Ευρώπης. Δηλαδή η Ευρώπη έχει προκαλέσει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα».

Τέλος, η ίδια την ημέρα του επεισοδίου, με ανάρτησή της στο Facebook έκανε λόγο για μια σουρεαλιστική εμπειρία γράφοντας ότι: «Ο Μητσοτάκης τα έχασε εντελώς. Η πιο φρικτή εμπειρία ήταν ότι τον κοίταξα μέσα στα μάτια, βαθιά και είπε ψέματα. Είναι φοβερό! Ονόμασε την αλήθεια "προσβολή"».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL