Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Ολλανδή δημοσιογράφος / Ευρωπαϊκό ράπισμα για τη συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολλανδή δημοσιογράφος / Ευρωπαϊκό ράπισμα για τη συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα της

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ως ράπισμα κατά της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί η ανάρτηση του παρατηρητηρίου Mapping Media Freedom του Ιnternational Press Institute στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τα όσα επακολούθησαν της επεισοδιακής χθεσινής συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε στην Ολλανδή δημοσιογράφο με ύφος που δεν επιδέχεται κριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τονίζει το Ιnternational Press Institute, παραπέμποντας σε ανάρτηση στο Mapping Media Freedom, χθες, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση δυσφήμισης της δουλειάς της.

«Μετά τις αιχμηρές ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στοχοποιήθηκε διαδικτυακά, προσβλήθηκε και κατηγορήθηκε για διάδοση τουρκικής προπαγάνδας», αναφέρεται στο Mapping Media Freedom.

Ανάρτηση του Mapping Media Freedom

Παράλληλα αξίζει να υπογραμμιστεί η αναφορά στο ίδιο κείμενο ότι «η Beugel βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο των προσπαθειών δυσφήμησής της από πολλά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σχολίων που την κατηγορούσαν για ψέματα, διάδοση προπαγάνδας» ενώ τη χαρακτήριζαν ως πράκτορα της Τουρκίας. Η ίδια ανάρτηση αναφέρεται και στην προσπάθεια δυσφήμισης από ελληνικά ΜΜΕ με αφορμή την προσωπική ζωή της δημοσιογράφου.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, αναφερόμενη στη συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα που δέχθηκε τόνισε μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο 105,5 ότι «έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την εξουσία και να παρακολουθούμε τους πολιτικούς».

Σημειώνεται ότι το παρατηρητήριο Mapping Media Freedom του Ιnternational Press Institute εντοπίζει περιορισμούς, απειλές και παραβιάσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης σε 43 χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL