Live τώρα    
Κορωνοϊός / Οι εμβολιασμένοι που νόσησαν θα πρέπει να εμβολιαστούν ξανά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Οι εμβολιασμένοι που νόσησαν θα πρέπει να εμβολιαστούν ξανά

Εμβόλιο
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ

Να εμβολιαστούν και με τρίτη δόση όσοι τυχόν νόσησαν από κορωνοϊό, τονίζει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στην περίπτωση παρέλευσης 6 μηνών από την ημέρα νόσησης.

Η κα Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, σημείωσε ότι απαιτείται μία επιπλέον δόση, ακόμη και αν κάποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος και στη συνέχεια νοσήσει.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο σύνθετο. Στοχεύει κυρίως στον εμβολιασμό όσο περισσότερων με την πρώτη δόση, την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με τη β΄ δόση και την αναμνηστική δόση. Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συνεχίζεται και οι προσπάθειες είναι συνεχείς», επεσήμανε η Μαρία Θεοδωρίδου

Η ίδια αναφερόμενη στα τεστ αντισωμάτων υπογράμμισε ότι δεν σχεδιάστηκαν για να αξιολογούν την ανοσία σημειώνοντας ότι τα εν λόγω τεστ δεν είναι καν προτυποποιημένα και ενδέχεται να παραπλανήσουν τους εμβολιαζόμενους, που νομίζουν ότι έχουν αντισώματα.

Αναφορικά με τις εγκύους, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι «τα εμβόλια είναι ανοσογόνα και ασφαλή» επισημαίνοντας ότι «ο φόβος της πραγματικότητας θα βοηθήσει ώστε να πειστούν οι διστακτικοί».

«Θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους», σημείωσε η ίδια τονίζοντας ότι «τα εμβόλια συστήνονται σε εγκύους, θηλάζουσες και γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν», καθώς δεν υπάρχει «ένδειξη ότι τα εμβόλια επηρεάζουν την γονιμότητα».

Ακόμη προειδοποίησε ότι οι έγκυες με κορωνοϊό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και άλλες διαταραχές, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι ίδιες «κινδυνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα».

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε από την πλευρά του ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται σημαντική αύξηση στα νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

«Τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μία πολύ σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό. Σε σχέση με τα ραντεβού πρώτης δόσης, κλείστηκαν 175.000. Σε σχέση με τις 60.000 που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 184,4% Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κλείστηκαν 275.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 94.000 και έκανε λόγο για αύξηση 192,9%.

Ο ίδιος πρόσθεσε όσον αφορά στην τρίτη δόση ότι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα και για το εμβόλιο της Moderna.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0