Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.5°C
2 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C21.6°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C17.7°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
3 BF 72%
Ματίνα Παγώνη / Τροχάδην ενίσχυση νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματίνα Παγώνη / Τροχάδην ενίσχυση νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση

ΜΕΘ
INTIME NEWS

Συνεχίζουν να φωνάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ότι απαιτείται άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αντίστοιχη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, ώστε να στελεχωθούν οι χιλιάδες κενές θέσεις στα οργανογράμματα των νοσοκομείων την ώρα που οι ΜΕΘ έχουν ήδη ξεχειλίσει και υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς με covid-19 σε απλές κλίνες, όπως είναι σαφές από όσα είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ, ειδικά σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα, γιατί ξεκινάει από την Λάρισα και πάνω ... Οι ΜΕΘ βρίσκονται σε ασφυξία, συνάδελφοι που εφημερεύουν τρέμουν, φοβούνται αν τα περιστατικά είναι πάρα πολλά τι θα κάνουν, πού θα τα βάλουν. Όταν ένας γιατρός ή νοσηλευτής φτάνει σε αυτό το σημείο, κάθε μέρα στην καθημερινότητά του, να ξέρει ότι εκτός από το ιατρικό κομμάτι πρέπει να δει και τι θα κάνει με τη διαχείριση των περιστατικών, δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο και η δική του ζωή, η πίεση είναι μεγάλη», περιέγραψε η κα Παγώνη.

Το πρόβλημα είναι πολύ οξύ στη βόρεια Ελλάδα που έχει πολύ χαμηλό εμβολιασμό, συνέχισε, «υπάρχουν πόλεις με 40%, 42%. Φοβάσαι, τρέμεις για το τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες που, μαζί με την covid-19, θα είναι και άλλες ιώσεις και η γρίπη, που η έξαρση ξεκινάει Δεκέμβριο και συνεχίζεται Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Άρα "τρέχουμε" να εμβολιαστούμε και για τη γρίπη, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, που θα δυσκολέψει πάρα πολύ».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι τα κρούσματα της Δευτέρας είναι «καμπανάκι» για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα, γιατί «τα αποτελέσματα των παρελάσεων και των γιορτών, 26 και 28 Οκτωβρίου, δεν τα έχουμε δει ακόμα».

«Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό μόνιμο, χρηματοδότηση των νοσοκομείων», επανέλαβε η κα Παγώνη, «με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε. Εμείς τα είπαμε χτες στον υπουργό που είχαμε πάλι συνάντηση. Ο υπουργός (σ.τ.σ. Θανάσης Πλεύρης) δεν είπε ότι δεν τα καταλαβαίνει, αλλά ότι θα προσπαθεί να κάνει τη διαχείριση, αυτή τη στιγμή, με τους γιατρούς ανά περιφέρεια, να δει τις ελλείψεις και να προχωρήσει. Αυτό θέλει τρέξιμο, ταχύτητα "με χίλια", για να καλύψουμε τις θέσεις των κενών γιατρών και νοσηλευτών, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Αυτό μας καίει. Θέλουμε προσωπικό, χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, για να "βάλουμε πλάτη", να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL