Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
28η Οκτωβρίου / «Όχι» στις παρελάσεις και στο νομό Κιλκίς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

28η Οκτωβρίου / «Όχι» στις παρελάσεις και στο νομό Κιλκίς

Παρέλαση μαθητές Νάουσα
(INTIME NEWS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

Τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου και στο νομό Κιλκίς, αποφάσισαν, ομόφωνα, οι φορείς που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί, στο Διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Ενώ η κυβέρνηση επιμένει να μην λαμβάνει κεντρική απόφαση για τη Βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται στο «κόκκινο» εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, έρχεται η αυτοδιοίκηση να αναγκαστεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιικού φορτίου. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ακύρωσης των παρελάσεων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο, καθώς και η αντίστοιχη απόφαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σε μία περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στην Π.Ε. Κιλκίς είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε υψηλό αριθμό, αναλογικά με τον πληθυσμό» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Κιλκίς. Όπως αναφέρεται, αύριο 28η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς, οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα (κατά την οποία θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων), με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL