Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Αρναία Χαλκιδικής / Ανησυχία μετά από κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Ελέγχεται το νερό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρναία Χαλκιδικής / Ανησυχία μετά από κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Ελέγχεται το νερό

Αρναία
πηγή φωτό dimosaristoteli.gr

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στην κοινότητα της Αρναίας του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, μετά τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Τη Δευτέρα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής, πήρε δείγματα πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα ακαταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης.

Η τοπική κοινότητα ζήτησε χθες από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό μέχρι να ληφθούν δείγματα, να γίνει ανάλυση και να διαπιστωθεί αν τελικά το νερό είναι ακατάλληλο λόγω προσμίξεων από φερτά υλικά που έφερε ο όγκος του βρόχινου νερού.

Στο χωρίο προκλήθηκε αναστάτωση καθώς οι κάτοικοι δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά καθώς ήταν Κυριακή και τα αποθέματα εξαντλήθηκαν γρήγορα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) πήρε δείγμα του πόσιμου νερού για να εξεταστεί αν έχει παρεισφρήσει δίκτυο ύδρευσης κάποιο μικρόβιο μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων  θα γίνουν γνωστά στο τέλος της εβδομάδας. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, ο δήμος διενεργούσε κανονικά τις προβλεπόμενες χλωριώσεις του νερού, ενώ πρόσφατα είχαν καθαριστεί και οι δεξαμενές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL