Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Σεξουαλική κακοποίηση / Ποινική δίωξη για βιασμό σε έναν ακόμη ηθοποιό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / Ποινική δίωξη για βιασμό σε έναν ακόμη ηθοποιό

Πασχάλης Τσαρούχας
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Επισημοποιήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η ποινική διερεύνηση για καταγγελία γυναίκας ηθοποιού κατά άνδρα συναδέλφου της, καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τις υποθέσεις καταγγελιών σεξουαλικής βίας που έχουν καταγγελθεί το τελευταίο έτος, τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και στον αθλητισμό και αλλού, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά τέταρτου κατά σειρά ηθοποιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά γυναίκα ηθοποιός κατήγγειλε τον βιασμό της από συνάδελφο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο πρόεδρος πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας στη συνέχεια διαβίβασε τον συγκεκριμένο φάκελο, μαζί με άλλους, στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η καταγγελία αφορά συμβάν του 2020. Σημειώνεται μάλιστα ότι ήδη ο καταγγελλόμενος έχει κληθεί από την Δικαιοσύνη να καταθέσει ανωμοτί (δηλαδή με διαδικασία που επιτρέπει να διωχθεί στη συνέχεια) για τις καταγγελίες και ισχυρίστηκε ότι υπήρχε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο καταγγελλόμενος θα κληθεί πλέον ως κατηγορούμενος να απολογηθεί, από τον ανακριτή που ανέλαβε την συγκεκριμένη υπόθεση. Στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσουν για την συνέχεια.

Έχουν προηγηθεί δύο ασκήσεις ποινικής δίωξης που οδήγησαν στην προφυλάκιση τους κατηγορούμενους (συγκεκριμένα τους Δ. Λιγνάδη και Π. Φιλιππίδη), καθώς και μία ακόμη που τελικά τέθηκε στο αρχείο. Στις πρώτες δύο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση για το αν θα παραπεμφθούν σε δίκη, με τις εισηγήσεις των αρμόδιων εισαγγελέων προς τα δικαστικά συμβούλια να είναι θετικές προς μία τέτοια εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL