Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Παιδίατροι / Οργή για τη γραφειοκρατία που εμποδίζει τον εμβολιασμό των παιδιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παιδίατροι / Οργή για τη γραφειοκρατία που εμποδίζει τον εμβολιασμό των παιδιών

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Την οργή του για την τεράστια γραφειοκρατία που εφαρμόζει το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη και στην περίπτωση της ενεργοποίησης των ιδιωτών παιδιάτρων στην προσπάθεια εμβολιασμού, εξέφρασε με γλαφυρό τρόπο μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ο πρόεδρος των ιδιωτών παιδιάτρων Αττικής Κωνσταντίνος Νταλούκας.

«Πάρα πολύ αργά» προχωράει ο εμβολιασμός των παιδιών στις ηλικίες 12-17 για τις οποίες έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες ραντεβού, υπογράμμισε ο κ. Νταλούκας. «Πρέπει κάποιος να πείσει τους γονείς, φτάσαμε σε οριακό επίπεδο. Όσοι ήταν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και είχαν πειστεί, τα εμβολίασαν. Έχουμε φτάσει σε δύσκολη καμπή, θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο και ασφαλές για τα παιδιά».

Καυτηρίασε ωστόσο την πολύ μεγάλη καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού να εμπλέξει πραγματικά τους ιδιώτες παιδιάτρους στην προσπάθεια. Έτσι, παρότι σε επίπεδο δηλώσεων κυβερνητικά στελέχη διατείνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι θα εμβολιάζουν στα ιατρεία τους 3.500 παιδίατροι, στην πραγματικότητα αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνά τις λίγες δεκάδες.

«Εγώ έχω κάνει αίτηση πριν δέκα ημέρες. Μόλις χτες μου έκαναν την σύμβαση υπογεγραμμένη, ώστε να καταθέσω αίτημα στο εμβολιαστικό κέντρο να μου δώσουν εμβόλια, μετά από 7 ημέρες. Υπάρχει πολύ χρονοβόρα διαδικασία γραφειοκρατίας», είπε ο κ. Νταλούκας. «Είναι απίστευτοι. Τρεις υπεύθυνες δηλώσεις για να πουν το ίδιο πράγμα. Σύμβαση που πρέπει να κατεβάσουμε, σκανάρουμε, υπογράψουμε, ξανασκανάρουμε, στείλουμε. Για να μας πουν π.χ. "α, λείπει και αυτή η δήλωση" ή "άλλαξε η σύμβαση, σας στέλνουμε καινούργια". Δηλαδή έλεος, απίστευτα πράγματα», όπως κατήγγειλε ο ίδιος, «υπάρχει τέρας γραφειοκρατίας, νομοθεσία που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα».

Σημειώνεται ότι οι παιδίατροι ζητούσαν επιτακτικά να εμπλακούν έγκαιρα στον εμβολιασμό με επιστολές στον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ήδη από τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο. Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε να φτάσει η χώρα λίγες ημέρες πριν τη νέα σχολική χρονιά, πριν αρχίσει να κινητοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση -και όχι με την αναγκαία ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται.

Υπογράμμισε επίσης ότι «είναι μία περίοδος που οι λοιμώξεις έχουν "χτυπήσει κόκκινο", όλα τα παιδιά είναι άρρωστα. Δεν θα καθήσει εύκολα ο μέσος παιδίατρος να ασχοληθεί με την γραφειοκρατία ... και όσο θα προχωράει ο χρόνος το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Υπάρχουν ιοί που περνούν από τη μάσκα, έχουν μικρότερο μέγεθος. Τα παιδιά επί 18 μήνες δεν ήρθαν σε επαφή με τις ιώσεις που θα έπρεπε να έχουν έρθει κανονικά. Με το που πήγαν σχολείο αμέσως κόλλησαν, ειδικά τα μικρότερα που δεν φορούν μάσκες ... θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας, το ξέραμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL