Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Παιδίατροι / «Ναι, έχουμε αργήσει» για τον εμβολιασμό των παιδιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παιδίατροι / «Ναι, έχουμε αργήσει» για τον εμβολιασμό των παιδιών

ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣΚΕΣ
EUROKINISSI - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πολύ μεγάλη υστέρηση της Ελλάδας σε σχέση με το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών στον εμβολιασμό ανηλίκων στις ηλικίες 12-17 για τις οποίες έχει εγκριθεί, επιβεβαίωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κώστας Νταλούκας.

Αυτή την στιγμή, «πρόθεσή μας είναι να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών γιατί είναι χαμηλή. Τα σχολεία ανοίγουν σε πέντε ημέρες», είπε ο κ. Νταλούκας. Και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε χαρακτηριστικά: «Ναι, έχουμε αργήσει. Έπρεπε η διαδικασία και η κουβέντα αυτή να έχει γίνει ήδη από τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο ... το είχαμε ζητήσει με επιστολές στον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ... είπαμε στον πρωθυπουργό "κάντε το άμεσα, δεν έχουμε χρόνο" για να εμβολιάσουμε τα παιδιά όσων γονιών το επιθυμούν τουλάχιστον». Η τεράστια καθυστέρηση είναι εμφανής στα στοιχεία που δίνει το ECDC για τον εμβολιασμό ανηλίκων στην Ευρώπη:

ΕΜΒΟΛΙΑ 08092021 ECDC
ECDC

Νωρίτερα, ο ίδιος εκτίμησε ότι «αν αναλάβουν οι παιδίατροι τον εμβολιασμό στα ιατρεία τους, ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει πολύ γρηγορότερα και θα ανέβει το εμβολιαστικό ποσοστό σε πολύ υψηλότερα επίπεδα ... το πιστεύουμε ακράδαντα και το μεταφέραμε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με όση δύναμη μπορούσαμε», σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι μία θέση που έχει διατυπωθεί ήδη «από τον Μάρτιο με επιστολές στο υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και την ύστατη ώρα πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και με τα ποσοστά εμβολιασμού επικίνδυνα χαμηλά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέφυγε για μία ακόμη φορά να αναλάβει άμεσα και κεντρικά την αμοιβή των γιατρών για τον εμβολιασμό παιδιών, παρότι αυτός είναι καθοριστικός για την υγεία των ίδιων, καθώς και για την διάσωση από το ναυάγιο της συνολικής επιχείρησης εμβολιασμού του πληθυσμού σε επαρκές ποσοστό ώστε να επιτευχθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας κατά της covid-19. «Δεν το συζητήσαμε καθόλου», είπε ο κ. Νταλούκας, «για εμάς δεν είναι κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα εμβόλια. Αν αφήσουν την επαγγελματική σχέση όπως με τα άλλα εμβόλια, θα είναι το πιο σωστό ... αν πει η κυβέρνηση ότι θα μας αποζημιώσει με τα 20 ή τα 10 ευρώ, δεν έχουμε καμία αντίρρηση».

Όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του κ. Νταλούκα για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση, «ο γονιός που θα επιλέξει έναν παιδίατρο ελεύθερο επαγγελματία, να του εμπιστευτεί τα παιδιά του, τον πληρώνει από την τσέπη του, ως επίσκεψη ... τα εμβόλια χορηγούνται δωρεάν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL