Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Κορωνοϊός / Ομολογούν την αποτυχία και στον εμβολιασμό από ιδιώτες παιδιάτρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ομολογούν την αποτυχία και στον εμβολιασμό από ιδιώτες παιδιάτρους

Παιδί
EUROKINISSI/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΟΑΛΗΣ

Σε ακόμη μία παραδοχή αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας προχώρησε η κυβέρνηση, δια στόματος του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, παραδέχθηκε ότι αν και η δυνατότητα να εμβολιάζονται τα παιδιά σε παιδίατρους που δουλεύουν ιδιωτικά, έχει ανακοινωθεί εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μόλις 14 έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το κράτος.

Αποθαρρυντικά είναι τα δεδομένα και για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι παιδίατροι καθώς σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μόλις 58 παιδίατροι.

Επιπλέον σημείωσε ότι 6.165.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό (2 δόσεις), δηλαδή το 57,8% του συνολικού πληθυσμού.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην γ’ δόση επεσήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 46.500 εμβολιασμοί ενώ έχουν κλειστεί 84.057 ραντεβού.

Όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε τις περιοχές με τα υψηλότερα, οι οποίες είναι κυρίως τα νησιά: Μύκονος, Θήρα, Μήλος, Πάρος, Κως, Κέα-Κύθνος, Χίος και Τήνος. Στην ηπειρωτική χώρα οι περιφερειακές ενότητες με τα υψηλότερα ποσοστά είναι: Βόρειος και Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Ηράκλειο.

 Μ. Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα με άλλα εμβόλια

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη γρίπη και στο σχετικό εμβολιασμό.

Το κύριο μήνυμα σημείωσε η ίδια είναι να εμβολιαστούν για τη γρίπη όσοι πρέπει να το κάνουν, και να μην θεωρούν ότι κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης προστατεύονται από τον κορωνοϊό ή το αντίστροφο.

Η κα Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό.

«Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετράδυναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης.

Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα με άλλα εμβόλια, καθώς δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός του αντιγριπικού εμβολιασμού με τον εμβολιασμό́ με άλλα εμβόλια, σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL