Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Μάτι / Εδώλιο σε 27 κατηγορούμενος για πλημμελήματα προτείνει ο εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάτι / Εδώλιο σε 27 κατηγορούμενος για πλημμελήματα προτείνει ο εισαγγελέας

Μάτι Φωτιά
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την παραπομπή 27 ατόμων για πλημμεληματικές πράξεις προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Πολυκράτης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι.

Ο κ. Πολυκράτης, στην πρόταση παραπομπής 680 σελίδων, μεταξύ άλλων, αιτιολογεί γιατί οι κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν για πλημμελήματα και όχι για κακουργήματα όπως είχε ζητήσει ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίστηκε την υπόθεση.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο διά παραλείψεως και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο διά παραλείψεως οι υπεύθυνοι.

Μεταξύ όσων παραπέμπονται είναι ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής και τότε αρχηγός της ΕΜΑΚ, Στέφανος Κολοκούρης ο οποίος αναβαθμίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της πυροσβεστικής, ο 70χρονος που φέρεται να ευθύνεται για την έναρξη της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης,

Ο εισαγγελέας ζητά να απαλλαγεί από τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο συγκυβερνήτης του συντονιστικού ελικοπτέρου.

Μετά την εισαγγελική πρόταση ο συνήγορος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, αναφέρει σε δήλωση του ότι «σήμερα βρισκόμαστε ακόμη, σε αρχικό στάδιο της υπόθεσης, χωρίς να γνωρίζουμε αν και ποια πρόσωπα και για ποιες κατηγορίες τελικά θα παραπεμφθούν από το Δικαστικό Συμβούλιο. Η κα Δούρου βρίσκεται στην διάθεση της Δικαιοσύνης από την πρώτη στιγμή, ώστε να συμβάλλει στην διερεύνηση της αλήθειας από όποια θέση κι αν της ζητηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL