Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Σταύρος Μπαλάσκας / Ξανά στα τηλεπαράθυρα ο «σύμβουλος γυναικοκτόνων» της ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Μπαλάσκας / Ξανά στα τηλεπαράθυρα ο «σύμβουλος γυναικοκτόνων» της ΕΛΑΣ

Μπαλάσκας
facebook/balaskas.stavros

Προφανή ερωτηματικά προκαλεί η επανεμφάνιση του Σταύρου Μπαλάσκα στις τηλεοπτικές εκπομπές, με αφορμή αυτή την φορά τις δικαστικές εξελίξεις στην επίθεση με καυστικό υγρό κατά νεαρής γυναίκας την άνοιξη του 2020 (το βίντεο στο τέλος του κειμένου). Και αυτό γιατί ο παρουσιαζόμενος ακόμη και σήμερα ως «συνδικαλιστικής της ΕΛΑΣ» με ευθύνη και ορισμένων δημοσιογράφων, θεωρητικά θα έπρεπε να ιδιωτεύει, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει δηλώσεις του τον Ιούνιο για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά νερά.

«Δείχνει ότι είναι βλάκας» ο δράστης, είχε πει τότε ο κ. Μπαλάσκας. Και αυτό γιατί κατά τον ίδιο, αν υποστήριζε άμεσα, «κείνη τη στιγμή που σκότωσε την γυναίκα του, αν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στο θυμό του, ότι τά 'χασε και "τρελάθηκε" ... αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Οι υπηρεσίες... συμβούλου σε μελλοντικούς γυναικοκτόνους προκειμένου να πετύχουν χαμηλότερη ποινή είχαν προκαλέσει άμεσα κύμα οργής στην κοινή γνώμη. Υπό την πίεσή της, η ηγεσία της ΕΛΑΣ διέταξε να γίνει ΕΔΕ για τις δηλώσεις αυτές, συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ τον απομόνωσαν χαρακτηρίζοντάς τον πανελίστα που δεν έχει ιδέα για τις βασικές αρχές της προανάκρισης, και ακολούθησε παρέμβαση εισαγγελέα που διερεύνησε ποινικές ευθύνες

Τελικά, ο κ. Μπαλάσκας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ κατηγορώντας... τον Ρουβίκωνα, αλλά και αυτό το επικοινωνιακό τρικ δεν φάνηκε να τον διασώζει, καθώς τον Ιούλιο έγινε γνωστό ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Και να που δύο μήνες μετά, μετά πιθανώς τις καλοκαιρινές διακοπές, εμφανίζεται εκ νέου και ενεργός και «συνδικαλιστής».

Από όλα τα παραπάνω είναι μάλλον προφανές ότι η ΕΛΑΣ θα πρέπει να απαντήσει για το αν ο κ. Μπαλάσκας παραμένει σε διαθεσιμότητα και οι συνδικαλιστικοί φορείς των αστυνομικών αν εξακολουθεί να τους εκπροσωπεί ο κ. Μπαλάσκας. Εκτός εάν όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ανασυγκρότησης των επικοινωνιακών εργαλείων της...

Η επανεμφάνιση Μπαλάσκα:

ΠΟΑΣΥ: Εκτός ΔΣ ο Μπαλάσκας από τις 29/6

Η ΠΟΑΣΥ κοινοποίησε στο avgi.gr την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου του 2021, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα παραίτησης του Σταύρου Μπαλάσκα από μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων..

Ωστόσο, το ερώτημα με ποια ιδιότητα εμφανίστηκε και πάλι σε τηλεπαράθυρο ο Στ. Μπαλάσκας, παραμένει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL