Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Σταύρος Μπαλάσκας / Παραιτείται με αιχμές κατά ΠΟΑΣΥ και... Ρουβίκωνα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Μπαλάσκας / Παραιτείται με αιχμές κατά ΠΟΑΣΥ και... Ρουβίκωνα!

screenshot ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
screenshot ΣΚΑΪ

Ανάρτηση ανάλογη της μέχρι σήμερα τηλεοπτικής παρουσίας του έκανε ο πρώην πλέον συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, με την οποία υπονομεύει συνολικά την ΠΟΑΣΥ αφού μαζί με την ανακοίνωση της παραίτησής του από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ καταφέρεται κατά της διοίκησής της που χαρακτηρίζει «κλειστή ομάδα», παρότι και ο ίδιος όπως φαίνεται να δηλώνει την στήριξε («αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου για την συνδικαλιστική του ύπαρξη στην Προεδρία της ΠΟΑΣΥ»).

Η λογική που ο λαός θυμόσοφα περιγράφει ως «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι» βρίσκει αμέσως μετά την νέα της έκφαση στη σύνδεση που κάνει ο κ. Μπαλάσκας μεταξύ διοίκησης της ΠΟΑΣΥ και του φεμινιστικού τμήματος του Ρουβίκωνα! Συγκεκριμένα, κατά τον κ. Μπαλάσκα, δεν είναι οι προκλητικές δηλώσεις-οδηγίες σε μελλοντικούς γυναικοκτόνους για το πώς να εξασφαλίσουν μικρότερη ποινή που έφεραν την παρέμβαση με μπογιές στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Δεν είναι επίσης αυτές που πέραν του ότι προκάλεσαν την οργή των συναδέλφων του αστυνομικών έφεραν αρχικά την ΕΔΕ που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εις βάρος του και στην συνέχεια την εισαγγελική παρέμβαση για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο κ. Μπαλάσκας που παρουσιάζόταν ως «φωνή της λογικής» απέναντι σε κάθε υπερασπιστή των δικαιωμάτων του πολίτη απέναντι στην αστυνομική βία, διατύπωσε την δική του ερμηνεία για τα παραπάνω βλέποντας «συνεχείς απόπειρες διαπόμπευσης εκ μέρους της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ με αποτέλεσμα δυστυχώς σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια την δίκη μου και της οικογένειας μου από ακραίες ομάδες που για μια ακόμα φορά επιτέθηκαν στο σπιτι που διαμένουν τα παιδιά μου δημιουργώντας τους αναίτια τρόμο και ταραχή».

Μάλιστα χαρακτηρίζει «παράνομες» τις διώξεις και «παράνομες φασιστικές και ακραίες συνοπτικές διαδικασίες» εναντίον κάποιου «κινήματος» πιθανώς εντός της ΕΛΑΣ (κάτι για το οποίο θα ήταν ενδιαφέρον να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις). Είναι λοιπόν κατά τον κ. Μπαλάσκα αυτή η διπλή απειλή, από συνδικαλιστές αστυνομικούς και από μπογιές φεμινιστριών του Ρουβίκωνα, ώστε όπως λέει «αποφάσισα σήμερα να δηλώσω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά μας, θα συστήσουμε σε κάθε αναγνώστη να το ξανασκεφτεί πριν δηλώσει ικανοποίηση από την εξέλιξη αυτή, (είτε με «μοχθηρότητα» συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ είτε με «απειλητικές» διαθέσεις φεμινίστριας). Γιατί ο κ. Μπαλάσκας θα κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους, όπως διατείνεται: «Επιλέγω και επανακάμπτω πλήρως στα καθήκοντα μου στην άμεση δραση δίπλα στον συνάδελφο αρνούμενος πια τις απαλλαγές από την εργασία»...

Ολόκληρη η ανάρτηση:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL