Live τώρα    
Αστυνομία / Έστελναν fake sms για δήθεν επιστράτευση - Δικογραφία κατά 10 ατόμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία / Έστελναν fake sms για δήθεν επιστράτευση - Δικογραφία κατά 10 ατόμων

Περιπολικό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δικογραφία κατά 10 ατόμων οι οποίοι φέρονται να είναι οι υπεύθυνοι για την αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων (sms) κατά τη διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού, με τα οποία καλούσαν τους παραλήπτες να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ώστε να λάβουν στρατιωτικό Φύλλο Πορείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεγάλος αριθμός ατόμων το καλοκαίρι του 2020, έλαβε, ψευδώς, μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με αποστολέα υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, τα sms είχαν όνομα αποστολέα είτε «YP.AMYNAS», είτε «YP.ETH.AM», είτε «YPOURGEIO», είτε «astynomia» είτε «G.E.S.» και οι αποδέκτες τους καλούνταν να παρουσιασθούν στο Α.Τ. της περιοχής τους, προκειμένου να παραλάβουν φύλλο πορείας, δήθεν λόγω επιστράτευσης.

Μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σε Κύπρο και Βουλγαρία, σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον 10 ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0