Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Σεξουαλική κακοποίηση / Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ μετά τις καταγγελίες για βιασμό γυναίκας δικαστή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ μετά τις καταγγελίες για βιασμό γυναίκας δικαστή

Γυναίκα κρατάει το πρόσωπό της
(PIXABAY.COM)

Παραιτήθηκε στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) μετά τις σε βάρος του καταγγελίες για τον βιασμό μιας γυναίκας δικαστή.

Σε βάρος του όμως φέρεται ότι υπάρχουν και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση άλλων γυναικών του δικαστικού σώματος. Το θέμα ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία και τα αποτελέσματα της δε θα αργήσουν. Η έρευνα διατάχθηκε μάλιστα  μετά από την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Σύμφωνα με την επιστολή, ο καταγγελλόμενος φέρεται να αναφέρει ότι παραιτείται για μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επιπλέον, φέρεται να κάνει λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητα και το κύρος του.

Μετά την παραίτηση καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL