Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Λέσβος / «Το λιμενικό έδιωξε διασωστικό σκάφος από ναυάγιο προσφύγων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος / «Το λιμενικό έδιωξε διασωστικό σκάφος από ναυάγιο προσφύγων»

Αποστολόπουλος
facebook/iasonas.apos

Σε καταγγελία ότι το ελληνικό λιμενικό διώχνει από τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης τριών προσφύγων οι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα η οποία ανατράπηκε ανοιχτά της Λέσβου, το μοναδικό διασωστικό σκάφος του νησιού, προχώρησε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Ο Ι. Αποστολόπουλος του οποίου ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει ότι «ο χειριστής του διασωστικού σκάφους “Nomad” της οργάνωσης Attika Human Support έλαβε κλήση από το λιμενικό και μόλις έφτασε στο σημείο, οι λιμενικοί του είπαν “α σόρυ, εννοούσαμε να έρθεις με το προσωπικό σου σκάφος, όχι με το διασωστικό”».

Ο ίδιος τονίζοντας ότι το εν λόγω σκάφος είναι επίσημα ενταγμένο στο εθνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, καταγγέλλει ότι αφού οι άνδρες του λιμενικού απέπεμψαν τους διασώστες καλώντας τους να γυρίσουν στο λιμάνι, εκεί ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος εναντίον τους.

«Ενώ άνθρωποι πνίγονται, οι ελληνικές αρχές θεωρούν πρωτεύον να εμποδίζουν και να παρενοχλούν τους διασώστες», σημειώνει ο Ι. Αποστολόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ι. Αποστολόπουλου:

Αδιανόητο αυτό που γίνεται σήμερα με το ναυάγιο στην Λέσβο!

Τη στιγμή που τρεις ακόμα πρόσφυγες αγνοούνται (2 γυναίκες και 1 παιδί), κι ενώ η αναζήτηση για επιζώντες συνεχίζεται, το ελληνικό λιμενικό διώχνει από τις έρευνες το μοναδικό διασωστικό σκάφος του νησιού!

Συγκεκριμένα, ο χειριστής του διασωστικού σκάφους «Nomad» της οργάνωσης Attika Human Support  έλαβε κλήση από το λιμενικό και μόλις έφτασε στο σημείο, οι λιμενικοί του είπαν «α σόρυ, εννοούσαμε να έρθεις με το προσωπικό σου σκάφος, όχι με το διασωστικό!»

Μάλιστα δεν αρκέστηκαν μόνο στο να διώξουν τους διασώστες αλλά τους έστειλαν πίσω στο λιμάνι και ξεκίνησαν εξωνυχιστικό έλεγχο εναντίον τους.

Όλα αυτά απέναντι σε ένα σκάφος το οποίο είναι επίσημα ενταγμένο στο εθνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης.

Ενώ άνθρωποι πνίγονται, οι ελληνικές αρχές θεωρούν πρωτεύον να εμποδίζουν και να παρενοχλούν τους διασώστες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, μετά από βύθιση φουσκωτής λέμβου εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση 0,5 ναυτικά μίλια από την οριογραμμή, διασώθηκαν 10 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL