Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Πρωτοφανής παρέμβαση για να μην παρασημοφορηθεί διασώστης προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κωνσταντίνος Μπογδάνος / Πρωτοφανής παρέμβαση για να μην παρασημοφορηθεί διασώστης προσφύγων

Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Πλεύρης
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η υπόθεση της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενόχλησε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο οποίος ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε.

Συγκεκριμένα, την παρασημοφόρηση του Ι. Αποστολόπουλου, επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Μάλιστα η παρασημοφόρηση είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο, οι παρασημοφορήσεις θα γινόταν «μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Παρασημοφόρηση
Παρασημοφόρηση
Παρασημοφόρηση

Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

Έχει βραβευθεί από τον δήμαρχο του Παλέρμο που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με μήνυμά του στα social media αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε ότι ο ήρωας διασώστης δεν θα τιμηθεί. «Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ μέσω Facebook.

Μάλιστα, μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι «έγιναν τα δέοντα».

Μπογδάνος tweet

Στη συνέχεια, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, επιχείρησε να ανασκευάσει γράφοντας: «Έγιναν, ακριβώς, όχι έκανα. Προφανώς και έγιναν από κάποιον. Μόνα τους δεν γίνονται τα πράγματα».

Tweet Μπογδάνου

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν: Πώς ένας βουλευτής και με ποιες κινήσεις καταφέρνει να ακυρώσει παρασημοφόρηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Τι έχει να πει για αυτό ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ήταν αυτός που πρότεινε τις παρασημοφορήσεις;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL