Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Νέα μέτρα / Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «δείχνει» επιστροφή μάσκας στα «κόκκινα» νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «δείχνει» επιστροφή μάσκας στα «κόκκινα» νησιά

Μύκονος μάσκα
EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο ή σε άλλα νησιά που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα επιδημιολογικά, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Συγκεκριμένα, μετά της σημερινές δηλώσει του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά ότι Μύκονος και Ίος βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown, ο κ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τι μέτρα ενδέχεται να ληφθούν σε περίπτωση νέων περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καθώς «η μετάλλαξη “Δέλτα” είναι αρκετά μεταδοτική. Μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει στενός συγχρωτισμός».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι σαφή: «Η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους». Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι ακόμη σε ισχύ η χρήση μάσκας όπου υπάρχει έντονος συγχρωτισμός.

«Θα το δούμε και θα το μελετήσουμε αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε κάποιες περιοχές, ενδεχομένως να επανέλθει για να γίνει αποκλιμάκωση κρουσμάτων πιο γρήγορα», σημείωσε ο κ.  Χατζηχριστοδούλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με αφορμή την πτώση των εμβολιασμών με πρώτη δόση, τόνισε ότι ούτε μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει χτιστεί τοίχος ανοσίας, αφήνοντας ένα ενδεχόμενο ωστόσο για τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL