Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Νέα μέτρα / Ένα βήμα πριν το lockdown Μύκονος και Ίος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα μέτρα / Ένα βήμα πριν το lockdown Μύκονος και Ίος

Μύλοι στη Μύκονο
(EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ)

Έντονη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών καθώς Μύκονος και Ίος που βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιβολή τοπικών μέτρων περιορισμού της μεταδοτικότητας όπως αυτά που επιβλήθηκαν στην Μύκονο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ζήτησε από τις τοπικές αρχές του και τους επισκέπτες των δύο νησιών να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες περιορισμού της μεταδοτικότητας ιδιαίτερα σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Παράλληλα ο ίδιος έκανε λόγο για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στα νησιά που βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση.

Επιπλέον, την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Ν. Χαρδαλιάς και για τα νησιά Ζάκυνθος, Τήνος, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο όπου καταγράφεται σταθερή αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.


 

Επιδημιολογικός χάρτης

Τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά με βάση την αύξηση είτε τη μείωση του επιδιομιολογικού φορτίου σε περιοχές της χώρας ανακοινώθηκε ότι:

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο επίπεδο 3 «πορτοκαλί».

Επιπλέον, οι Δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται και αυτοί στο «πορτοκαλί».

Στο επίπεδο 2 «κίτρινο» ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας. Επίσης στο «κίτρινο» ανεβαίνουν και οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης.

Αναφορικά με τις περιοχές που πέφτουν επίπεδο επικινδυνότητας, οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου στο «κίτρινο» (επίπεδο 2) από το «πορτοκαλί». Επίσης, οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο επίπεδο 2.

Τέλος, οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πράσινο», επίπεδο 1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL