Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Κορωνοϊός / «Κληρώνει» σήμερα για τοπικά lockdown – Ενημέρωση το απόγευμα από τον Χαρδαλιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Κληρώνει» σήμερα για τοπικά lockdown – Ενημέρωση το απόγευμα από τον Χαρδαλιά

Λιμάνι Πειραιάς κορωνοϊός τουρισμός
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η κατάσταση στα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο βρίσκεται σήμερα Πέμπτη στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν τοπικά lockdown, με την Ίο να φαίνεται πιο πιθανό από ποτέ να βρεθεί μπροστά σε νέα περιοριστικά μέτρα. Η Μύκονος για άλλη μια φορά, η Σαντορίνη, η Πάρος, το Ρέθυμνο, η Ρόδος, η Ζάκυνθος αλλά και η Τήνος αποτελούν εστίες ανησυχίας με το δείκτη θετικότητα να είναι πολύ ψηλά.

Τα βλέμματα έτσι είναι στραμμένα στην ενημέρωση για την πανδημία, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

«Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», σημείωσε εξηγώντας ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί. 

Ο Χαρ. Γώγος πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Στέλνουν ΟΠΚΕ για να κάνουν ελέγχους

Στο μεταξύ, έχοντας αποτύχει να πείσει για την ανάγκη εμβολιασμών η κυβέρνηση επιλέγει για άλλη μια φορά αστυνομικά μέτρα προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση μέσα στον Αύγουστο.

Έτσι, σήμερα στην Ίο μεταβαίνουν 30 αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) καθώς και 10 αστυνομικοί με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, με αποστολή τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι χθες, κατά την πάγια κυβερνητική τακτική ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέρριψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ τις ευθύνες για την έκρηξη των κρουσμάτων αλλά και για το ενδεχόμενο mini lockdown στους επαγγελματίες του νησιού οι οποίοι δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

Άλλοι 30 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και 15 ένστολοι από τη ΓΑΔΑ παίρνουν το πλοίο για την Πάρο προκειμένου να διενεργήσουν έκτακτους ελέγχους.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL